De seneste tre måneder har en gruppe unge i alderen 14-29 år i Mjølnerparken arbejdet på et projekt, hvor de igennem små film vil vise omverdenen, hvordan de oplever hverdagen i et boligkvarter, der ofte sættes i forbindelse med bander, radikalisering, vold og kriminalitet.

Støtte til projektet har de unge fået af Zoom Circle, der er et initiativ taget af Finn Nørgaard Foreningen med støtte fra Københavns Kommune, @alliancen og Merkur Fonden. Formålet med Zoom Circle er at give ordet til unge i udsatte boligområde, så de får en mulighed for på deres egen måde at udtrykke drømme og håb til fremtiden gennem film.

Finn Nørgaard Foreningen håber at filmene kan være med til at nedbryde fordomme om udsatte boligområder som eksempelvis Mjølnerparken, og det er tanken at projektet skal brede sig til andre udsatte boligområder i Danmark. Der er allerede planlagt nye Zoom Circle projekter i Tingbjerg og Urbanplanen.

De unge i Mjølnerparken har fået hjælp til at klippe og producere filmene af professionelle filmfolk fra Station Next Filmskolen. Og filmværkstedet har haft tilholdssted i boligområdets Cafe Nora. Der har været et godt samarbejde mellem Finn Nørgaard Foreningen og medarbejderne i Boligselskabets Bo-Vitas helhedsplan i Mjølnerparken.

Resultatet af de unges filmoptagelser blev vist ved en premiere i går tirsdag 11. december i fællessalen på Christiansborg. De unge præsenterede først deres egne film og så var der dialog om bekæmpelse af fordomme med deltagerne i salen.

Blandt gæsterne ved premieren i fællessalen var familie og venner til de unge, beboere fra Mjølnerparken samt politikere og andre officielle repræsentanter for organisationer, der støtter arbejdet med udsatte børn og unge. Også boligselskabet Bo-Vitas politiske ledelse og medarbejdere fra Helhedsplanen i Mjølnerparken var repræsenteret ved premieren på Christiansborg.

De unge stemmer

Nimo, 24, og Adam, 15, der er henholdsvis pædagogstuderende og skoleelev, er to af de unge, der har brugt tid på at lave film.

-Vi meldte os til projektet, fordi vi gerne vil være med til at nuancere billedet af Mjølnerparken. Vores film fortæller om de positive sider ved at bo i Mjølnerparken; det stærke fællesskab mellem beboerne, hjælpsomheden og de mange smil, du møder når du færdes i boligområdet. Mjølnerparken er et stort varmt hjerte. Vores film handler også om vores drømme og håb om at få en god uddannelse og et godt job.
Det har været godt at være med i Zoom Circle projektet, som har lært os at klippe og producere film. Det er nogle kompetencer som vi også kan bruge i uddannelsessammenhænge og så giver det altså også selvtillid, når man tør stille sig op foran et kamera og fortælle sin historie, siger Nimo og Adam.

Zoom Circle har en hjemmeside hvor de små film kan ses:

https://zoomcircle.dk