Det ekstraordinære repræsentantskabsmøde er indkaldt af organisationsbestyrelsen med henblik på at orientere og få repræsentantskabsmødes politiske tilslutning til at fortsætte den fysiske helhedsplan i afdelingen på Hothers Plads efter den hidtidigt lagte plan.

Baggrunden for mødet er, at afdelingen på Hothers Plads ikke længere støtter op om den fysiske helhedsplan, som den ellers på et afdelingsmøde tilbage i 2015 med stor majoritet blandt de fremmødte beboere stemte for at gennemføre. Planen til en værdi af ca. 110 mio. kr. skulle løfte afdelingen på Hothers Plads med blandt andet boligrenovering, klimasikring, nyt tag og elevatorer. Helhedsplanen er godkendt af Borgerrepræsentationen i august 2017. Landsbyggefonden har givet tilsagn om støtte til helhedsplanen.

Tilbagevisning af rygter

Problemerne på Hothers Plads tog sin begyndelse, da en række beboere i januar 2019 samlede underskrifter for afholdelse af et ekstraordinært afdelingsmøde for at ”melde sig ud af helhedsplanen”. Underskriftsindsamlingen skete på baggrund af en række rygter om at blandt andet et stort antal beboere vil blive tvangsforflyttet fra afdelingen og at huslejerne vil stige med langt større beløb end det, der blev lovet ved afstemningen i 2015.

Herefter blev der i februar i år afholdt ekstraordinært afdelingsmøde i afdelingen. På mødet vedtog et flertal af de fremmødte, at man ikke vil høre boligorganisationens begrundelse for at gennemføre helhedsplanen som tidligere vedtaget og heller ikke tilbagevisningen af de opstående rygter, som ifølge organisationsbestyrelsen intet har på sig.

I stedet gik man direkte til afstemning om at melde sig ud af helhedsplanen. Under den efterfølgende afstemning stemte et flertal af de fremmødte for at melde sig ud af helhedsplanen.

Vil ramme afdelingen hårdt, hvis planen opgives

Der er ifølge organisationsbestyrelsen på nuværende tidspunkt afholdt udgifter til helhedsplanen til en værdi af ca. 10. mio. kr. Det er et beløb, som afdelingen har ansvaret for at tilbagebetale, såfremt den fysiske helhedsplan må opgives.

Det må herudover påregnes at nødvendige renoveringsarbejder for omkring 21 mio. kr. må afholdes af afdelingen selv – uden tilskud fra Landsbyggefonden. Afdelingen er derfor i bedste fald truet af massive huslejeforhøjelser – i værste fald truet af konkurs, lyder det i mødeindkaldelse fra organisationsbestyrelsen.

Det er for at afhjælpe dette problem at organisationsbestyrelsen indkalder til ekstraordinært repræsentantskabsmøde. I henhold til boliglovens paragraf 37 stk. 4 1-4 kan repræsentantskabet ved afstemning vælge at fortsætte helhedsplanen i afdelingen på Hothers Plads efter den hidtidigt lagte plan – den plan afdelingsmødet på Hothers Plads også tidligere har stemt for.

Bestyrelsen henstiller til repræsentantskabet om at bakke op om gennemfølelsen af Helhedsplanen for Hothers Plads og vil på mødet redegøre grundigt for situationen.

Indkaldelsen til det ekstraordinære repræsentantskabsmøde er blevet udsendt til repræsentantskabet via mail/brev.