Danmarks Politiske Festival

Siden 2011 har den anden weekend i juni stået i Folkemødet tegn. Alt i Allinge på Bornholm bliver vendt op og ned, når flere end 80.000 mennesker besøger byen for at diskutere politik.

Blandt deltagerne er repræsentanter fra interesseorganisationer, NGO’er, foreninger, medie, statslige og kommunale embedsmænd, fonde, politiske partier og politikere – og selvfølgelig helt almindelig politisk interesserede borgere.

Det er et godt sted at være, hvis man er interesseret i politik og vil være med til at sætte dagsordenen, og så er det – ikke mindst – et godt sted, at møde samarbejdspartnere – både eksisterende og nye.

BO-VEST har derfor deltaget i Folkemødet flere gange. Bestyrelsen har været på inspirationstur for at høre debatter og møde samarbejdspartnere. Men i år skruer BO-VEST op for engagementet, og sætter selv dagsordenen og indtager terrassen til BL's Dome fredag 15. juni klokken 11.15-12.00..

Se hele programmet i BL's Dome her. 

 

Boligsociale indsatser til debat

I år er BO-VEST nemlig også vært for en debat. Fredag klokken 11.15 på terrassen til BL’s Dome skal repræsentanter fra BO-VEST debattere boligsociale indsatser med et panel bestående af to borgmestre og to eksperter.

Der er 78 boligsociale helhedsplaner i hele landet. Det er særlige indsatser i udsatte boligområder. Indsatserne er tidsbegrænsede projekter betalt af Landsbyggefonden. De har f.eks. fokus på beskæftigelse, tryghed eller børn og familier.

Under helhedsplanen er der et professionelt sekretariat i boligområdet, der udvikler, afvikler og koordinere forskellige aktiviteter sammen med beboere og eksterne samarbejdspartnere. Men hvad sker der, når indsatserne udløber? Hvordan sikrer man, at projekterne får en varig effekt. Det skal BO-VEST’s Folkemøde-debat dreje sig om.

 

Lokale erfaringer

Med udgangspunkt i erfaringerne fra bl.a. Askerød; Brøndby Strand og Albertslund skal panelet diskutere, hvad der skal til for at de boligsociale indsatser virker, og hvordan man fastholder den positive udvikling, når helhedsplanens tidsperiode udløber?

I panelet er borgmester i Albertslund Steen Christiansen, borgmester i Greve Pernille Beckmann, sociolog og forfatter Aydin Soei, forsker og direktør i Kraks Fond Byforskning Lars Pico Geerdsen. Fra BO-VEST deltager sekretariatsleder Majken Rhod Larsen, afdelingsformand Hugo Thuge og direktør Ulrik Brock Hoffmeyer.

Desuden deltager Majken Rhod Larsen, Ulrik Brock Hoffmeyer og BO-VEST’s formand Vinie Hansen i flere andre debatpaneler på Folkemødet. De skal tale om bl.a. tryghed, ghettoplanen, fællesskaber og idrætsindsatser for børn.