Beboerne i Gillesager/Lindeager stemte klart ja til renoveringsforslaget, som BO-VEST m.fl. havde udarbejdet. Det er dog uvist, hvornår renoveringen kan indledes. Regeringen har med sit forslag om at finansiere indsatsen mod parallelsamfund med lejernes opsparede midler i Landsbyggefonden, gjort renoveringer over hele landet usikre. Således også i Gillesager/Lindeager.

Ghettoudspillet udskyder renoveringer

Regeringens lægger i sit ghettoudspil op til, at 12 milliarder kroner skal øremærkes til indsatser i boligområder på ghettolisten. Prioriteringen vil betyde, at hårdt tiltrængte renoveringer vil blive udskudt i en længere periode.

Gillesager/Lindeager er bygget i midten af 1960’erne og trænger til en grundig renovering – døre og vinduer er for eksempel plaget af råd, murene er dårligt isolerede med stort varmetab og kolde boliger til følge, boligerne plages af mange kuldebroer og flere beboere har skimmel i deres boliger.

Et urimeligt ansvar

Formanden i Gillesager/Lindeager Birgitte Mortensen er vred og ærgerlig over regeringens plan – det pålægger lejerne et urimeligt ansvar.

”Vi har en del nedslidte, små lejligheder, hvor beboerne i vinterhalvåret har svært ved at holde en ordentlig temperatur. Der skal foretages facaderenovering, vores installationer har opbrugt deres levetid med en masse løbende reparationer til følge. Gavlene er præget af dårlig isolering og skimmelproblemer. Der skal foretages betonreparationer, og der er behov for udskiftning af vinduer og døre. Vores køkkener er meget nedslidte og utidssvarende, og de fleste af dem er over 50 år gamle, og bør også udskiftes,” siger Birgitte Mortensen og fremhæver de konsekvenser det vil have for afdelingen at skulle løfte renoveringsbehovet alene uden hjælp fra Landsbyggefonden.

”Nogle af vores renoveringsbehov kan ikke udskydes, og arbejdet skal udføres, ligegyldigt hvad. Det betyder, at vores huslejestigning vil blive væsentligt højere, fordi vi ikke kan få den fornødne hjælp fra Landsbyggefonden. Hos os betyder det, at vi får en større husleje for boliger, der ikke er attraktive. Der vil blive foretaget lappeløsninger, hvor der burde ske udskiftninger, med større driftsudgifter til følge. Det er en fælles samfundsopgave at bekæmpe parallelsamfund. Det kan man ikke tørre af på lejerne alene”.

Separator icon