Regeringen har med sin nye ’ghettoplan’ lagt op til at Landsbyggefondens midler i høj grad skal gå til indsatser i udsatte boligområder.
Der skal renoveres, rives ned, ændres infrastruktur og sælges boliger – på bekostning af en lang række andre boligområder, der ellers trænger til renovering og modernisering.

Beboere skal betale igen

”Det betyder, at de mennesker, der allerede via huslejen har betalt for boligsociale projekter i udsatte boligområder, nu skal betale igen, fordi de ikke får glæde af udsigten til, at deres hjem bliver renoveret,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer, administrerende direktør i BO-VEST.

Disse beboere har ellers sparet op til renoveringer via Landsbyggefonden, men kan nu så langt efter tiltrængte renoveringer som nye køkkener, nye badeværelser eller skimmelrenoveringer.

I BO-VEST drejer det sig om syv boligafdelinger, seks i Albertslund og en i Brøndby, der nu ser ud til at skulle vente i mange år på helt nødvendige renoveringer til en samlet værdi af mere end 400 mio. kr.

Renoveringer er afgørende

”Renoveringer er helt afgørende for at fastholde og udvikle almene boligafdelinger, så de også i kommende år er attraktive for nuværende og potentielle beboere. Hvis vi ikke udvikler og moderniserer vores boligområder, mister de værdi og risikerer at udvikle sig til nye udsatte boligområder,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer. Han peger på, at regningen for regeringens plan er alt, alt for høj.

”Der er en grænse for galskaben, og den grænse er langt, langt overskredet med de 12,3 milliarder. Det må være en samfundsopgave at betale for det her. Det er samfundsskabt, så det er en samfundsopgave. Specielt fordi, den almene sektor allerede har vist stor solidaritet ved at bruge mange penge på de boligsociale indsatser gennem årene,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.