Vigtigt at stå op imod ghettoplanen

Hovedtaler var Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, som tog alle med storm med sin tale, om at det er vigtigt at branchen stå sammen for at få ændret ghettoaftalen, så vi ikke kommer i en situation, hvor flere beboere i udsatte boligområder risikerer at blive hjemløse. Efter talen var der tid til spørgsmål og dialog med Bent Madsen.

Status fra Bo-Vitas formand

Under middagen holdt bestyrelsesformand Jan Hyttel en tale, hvor han gjorde status for, hvordan det er gået i Bo-Vita siden administrationsskiftet i juni og han fortalte, hvad der videre skal ske.

Det centrale i talen var, at Bo-Vita har klaret administrationsskiftet rigtig fint og at de medarbejdere, der arbejder i Bo-Vita forvaltningsgruppe og byggeafdeling nu er kommet på plads og fortæller, at de er blevet godt modtaget af deres nye kollegaer.

Jan Hyttel benyttede talen til at takke de ansatte for den store indsats de hver især har ydet i en periode med stor forandring. Derudover fremhævede Jan Hyttel i talen blandt andet det gode samarbejde der igennem hele processen har været med BO-VEST.

"Vi er kommet i godt selskab hos BO-VEST. Det er vel nok dejligt at være i et selskab, hvor man bliver mødt som ven og kan snakke om tingene. Der er det bedste grundlag for samarbejde, og jeg kan kun sige, at jeg ikke et eneste øjeblik har fortrudt at vi trådte ud af Lejerbo og ind i BO-VEST" sagde Jan Hyttel og den bemærkning høstede stort bifald fra sommermødets deltagere.

Efter formandens tale gav Sisse Elmer Thomsen, Bo-Vitas koordinator af sociale indsatser under beredskabet og stifter af frivilligforeningen "Highfive sammen om Amager og Valby” et oplæg om de eksterne frivilliges indsats i udsatte boligområder og hvad indsatsen betyder for trivsel, tryghed og udviklingen.

Uddeling af Bo-Vitas priser

Bo-Vita aktivitetspris 2018 blev uddelt af næstformand Flemming Grandal. Prisen på 10.000 kr. gik til Grønttorvet i Valby, som fik prisen for det flotte arbejde med at opbygge en ny boligafdeling

Ved sommermødet blev også Bo-Vitas Den Gyldne Kost uddelt. Prisen på 5.000 kr. gik til Ryesgade på Østerbro for deres indsats med at holde afdelingen ren og pæn og fremme trivslen i afdelingen.

Karsten Jensen, der har været beboerformand i Den Gule Misundelse på Christianshavn, er manden bag Bo-Vitas nye navn. Han vandt konkurrencen, som blev udskrevet i forbindelse med administrationsskiftet, hvor Lejerbo København skulle finde på et nyt navn. Præmien på 10.000 kr. har Karsten Jensen selvfølgelig fået for længe siden, men han blev hædret på sommermødet.

Efter prisoverrækkelsen fortsatte aftenen med hyggeligt samvær, udveksling af gode ideer og livlig debat rundt om bordene. 

Sommermødets festudvalg bestod i år af organisationsbestyrelsesmedlemmerne Kirsten Bjørton, Marianne Jørgensen, Sheku Amadu Jalloh og Darwich Mostapha El-Ali.