”Jeg havde ikke ambitioner om at blive leder,” fortæller Morten Gullaksen.

Han startede på ejendomskontoret i Maglelund som ejendomsserviceteknikerelev, senere blev han ansat som ejendomsservicetekniker, nu er han førstemand, og målet er at han skal køres i stilling til at blive ejendomsmester i afdelingen. På trods af at han kun lige er fyldt 25. Og endnu mere på trods af, at han i starten ikke jublede over tilbuddet, men i stedet var meget skeptisk.

”Det var jo et stort step, jeg tænkte ’kan jeg godt det?’ Jeg var hjemme og snakke med familien, med min kæreste, og så talte jeg med kollegerne på kontoret. Alle sagde ’du kan sagtens’”

Så Morten Gullaksen sagde ja til at blive førstemand. De kommende år skal der så være en blid overgang frem mod at nuværende ejendomsmester Johnny Persson går på pension, hvor Morten Gullaksen i højere og højere grad skal på banen.

 

Uddannelse er motiverende

Nye ledelsesopgaver kræver også kompetencer inde for ledelse. Derfor er Morten Gullaksen rigtig glad for at have fået muligheden for at deltage på BO-VESTs Lederuddannelse, der netop er startet.

” Jeg glæder mig til at blive klogere på alting indenfor ledelse. Hvordan man driver en afdeling, for eksempel. Det bliver meget spændende. Har fået lidt smag på det som førstemand, men ikke rigtig fået uddannelse i det endnu,” siger Morten Gullaksen og fortsætter:

”Det motiverer mig at jeg kommer på de kurser og jeg ser frem til det. Jeg glæder mig til hvad der skal læres indenfor ledelse.”

Bekræftende

I 2016 blev han færdiguddannet ejendomsservicetekniker og tog efterfølgende ud at rejse, hvorefter han vendte tilbage til Maglelund. I 2020 fik han for første gang lederansvar, og i 2021 står den på lederuddannelse. Morten Gullaksen har ikke spildt tiden i BO-VEST, og det er altså blevet belønnet.

”Det er også rart at BO-VEST tror på mig, giver mig en chance. Det er meget bekræftende,” siger Morten Gullaksen.

HR-chef: Det er en lille chef-pipeline

Morten Gullaksen er en ud af i alt 15, der netop er startet på lederuddannelsen. Det er ”2. heat” af uddannelsen, hvor allerede 60 medarbejdere har været igennem. Lederuddannelsen bliver afholdt i et samarbejde mellem BO-VEST og NEXT.

Ved at uddanne egne medarbejdere i ledelse, sikrer BO-VEST sig at blive ved med at have ledere, der kan yde bedst mulig beboerservice, som kender butikken, og som kan sikre at lejerne får mest for pengene. Det fortæller HR- og administrationschef i BO-VEST, Martin Olsen.
”Det bliver jo en lille chef-pipeline. Det giver en mulighed for at dyrke de talenter vi har, for forretningens og for vores egen skyld,” siger Martin Olsen.

Han understreger at både den enkelte leder og BO-VEST har rigtig meget gavn af uddannelsen.

”At blive bedre til noget, øger jo også trivslen. På alle måder er det bare verdensklasse at gøre det her.”