Vridsløselille Andelsboligforenings to boligafdelingerne 4 Syd og 4 Nord i Albertslund står over for BO-VESTs til dato største samlede renoveringssag. Fredag 7. februar 2020 blev den endelige kontrakt om renoveringen underskrevet. 

Kontrakten er på 700 mio. kr. og skal omdanne 503 gårdhuse til moderne boliger. Arbejdet går igang i uge syv og skal stå færdigt i begyndelsen af 2023.

”Renoveringen af afdelingerne sætter punktum for en gennemgribende forandring i Albertslund Syd. Når vi renoverer, så er det en kombination af huslejestigning og Landsbyggefondens støtte”, siger Vinie Hansen, formand for VA.

Beboerne i VA 4 Syd og VA 4 Nord har på beboermøder stemt klart ja til en maksimal huslejestigning på 1.100 kr. per kvm per år, når en renovering af gårdhusene er gennemført.

”Beboerne bidrager med en stigning på mellem 42 og 46 procent i deres husleje. Dermed udviser de et meget stort samfundsansvar ved at tænke på de kommende generationer, som skal bo i boligerne,” siger Vinie Hansen.  

Artiklen fortsætter under billedet...

Peter Føhrby Nybom, der er projektleder på byggesagen, glæder sig også over, at renoveringen kan begynde.

”Jeg har siddet med til møder med byggeudvalg i begge afdelinger i knap fem år, så det er helt vildt at det endeligt er officielt, at vi er i gang med renoveringen,” siger seniorprojektleder i BO-VEST Peter Føhrby Nybom.

De to afdelinger er nemlig de sidste i den store renovering Masterplan Syd, der begyndte i 2007. 

”Det har været en lang proces, hvor vi har gennemgået tonsvis af bilag, så det er virkelig fedt, at få lov til at løbe projektet i mål,” udtaler seniorproduktionschef ved NCC Michael Jensen. 

NCC var også entreprenør på renoveringen af de knap 500 gårdhuse i afdelingen AB Syd.