BO-VEST renoverer i meget høj grad i disse år. Det kan man vist roligt konkludere. Især de større helhedsplaner fylder, og her skal beboerne ofte genhuses, enten midlertidigt eller permanent. 

Her kommer genhusningsteamet på banen. De skal finde en anden bolig til hver enkelt beboer, der skal genhuses, og koordinere omkring ind- og udflytning. Det er værd at skrive om, lød det fra deres chef.

”Hvorfor tror I, jeg er blevet bedt om at skrive om jer?” er første spørgsmål, genhusningsteamet får i dette interview.

”Fordi vi er skidegode,” er Lise Kaas’ svar.

Det er ikke løgn, og en del af beviset for dette ses på BO-VESTs Trustpilot-side. Ninna Lysen, Lise Kaas og Mina El Abdouni får den ene rose efter den anden i kommentarerne fra beboere.

”Jeg har været i kontakt med Ninna ift. min fraflytning fra Bo-Vita, og sjældent har jeg oplevet så hurtig, effektiv og venlig service! Det gik jo som smurt, og jeg har lynhurtigt fået styr på det hele!”

”Fik super professionel hjælp og god opfølgning, så kan varmt anbefale Bo Vest og især genhusningsgruppen og Lise Kaas”

” Stort tak til BO-VEST og ikke mindst Mina El Abdouni. Hvis det ikke var for din akutte hjælp, ved jeg ikke, hvad jeg havde gjort. Tusind tak”

Alle tre anmeldelser er kommet mellem slut oktober og frem til nu. Beboerne siger det ligeud: De tre ”genhusningsdamer” leverer masser af service.

Ikke rosenrødt

”Det er første gang, jeg arbejder med genhusning, og det er så spændende. Det er ligesom et puslespil, og jeg elsker puslespil. Der er hele tiden noget at lave og mange bolde i luften. Jeg begynder at lære beboerne at kende mere og mere. Og når jeg så får en ledig bolig, kan jeg sige ’haps, den skal Anne have’.”

Sådan fortæller Mina El Abdouni, der har arbejdet med genhusning i BO-VEST siden i sommer. Hun bakkes op af kollega Ninna Lysen, der har siddet med genhusning i Mjølnerparken et stykke tid, men kom til genhusningsteamet pr. 1. november. Hun peger på, at genhusning ikke er lutter gode historier.

”Det er jo et puslespil. Et kæmpe puslespil. Nogle af de beboere, jeg har talt med, har også været kede af det. Så skal man løse det på bedst tænkelige måde. Mange vil gerne blive boende. Det handler meget om at få en god relation til beboerne,” lyder det fra Ninna Lysen.

” Det er jo ikke rosenrødt. Vi river dem lidt op med roden i en periode. Så skal de placeres et andet sted og så flytte tilbage,” supplerer Lise Kaas.

”Man lytter til lidt af hvert. Nogle er rigtig glade, nogle er stressede og lige ved at tude. Nogle gange skal man være psykolog,” siger Mina El Abdouni.

Og der når vi frem til en af de ting, genhusningsteamet excellerer i, ifølge kommentarerne. Som Lise Kaas selv udtrykker det:

”Vi er gode til at lytte til dem.”

Mange forskellige måder

De tre har ikke umiddelbart tal på, hvor mange BO-VEST beboere, der skal genhuses i de kommende år. Men det er på den gode side af 1.000. Som de selv siger, løber de ikke tør for arbejde de næste 5-6 år.

Men selvom der er mange byggesager, er det ikke en one size fit’s all-opgaveløsning, de kommer med.

”Der er forskellige måder. Nogle skal tilbage til deres boliger. Hos andre rives opgangen ned, eller folks lejeforhold ændres. Så får de lov til at vælge et andet sted at bo. Måske vil de tilbage til noget magen til. Det kan også være, at de gerne vil væk. Der kommer puslespillet ind,” siger Lise Kaas.

Gode sammen, gode for lejerne

Genhusning i BO-VEST er blevet administreret på forskellige måder og af forskellige medarbejdere, men det nyeste er, at de tre er et team, der sidder hovedsageligt med den opgave. De deler deres viden og værktøjer med hinanden, sparrer på daglig basis, selvom de sidder hver for sig i denne tid.

 ”Jeg tror, at vi alle tre er meget empatiske og servicemindede. VI har alle struktur på vores ting. Meget struktur. Jeg tror, at strukturen er meget sigende for os alle,” siger Lise Kaas.

”Personlighedsmæssigt passer vi godt sammen i vores team. Vi er gode til at samarbejde og hjælpe hinanden,” fortsætter Ninna Lysen.

” Vi er De tre musketerer,” svarer Lise Kaas, inden hun runder af:

”Summa summarum er vi rigtig gode. Vi er rigtig gode sammen og rigtig gode for vores lejere.”