1. december blev årets ghettoliste offentliggjort, og endnu engang kan vi glæde os over, at Askerød ikke er på listen. Heller ikke den nye liste over udsatte boligområder, der er blevet indført sammen med ghettolisten i år.

Askerød er ikke - og har ikke været - en ghetto

”Vi er naturligvis glade for, at Askerød ikke er på nogle af listerne mere. Det betyder meget for beboerne. Der er jo ikke nogen, der er stolte af at sige, at man bor i en ghetto, for det er meget stigmatiserende. Vi mener ikke, at Askerød har været en ghetto, heller ikke i de år, hvor området var på listen. Askerød har helt sikkert haft sine problemer og har også stadig udfordringer, men ligefrem at bruge betegnelsen ghetto hjælper ikke,” siger Jørgen Fahlgren, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Askerød.

"Det gode samarbejde virker"

Også hos BO-VEST, der administrerer Askerøds 680 lejemål, glæder man sig.

”Det er en rigtig god nyhed. Vi er glade for, at de mange indsatser, nu også kan ses på de tørre tal. Det viser, at det virkelig gode samarbejde, der er i området, og de mange tiltag virker," siger adm. direktør Ulrik Brock Hoffmeyer.

Læs hele pressemeddelelsen på Greve Nord projektets hjemmeside

Mange gode, nye inititativer

Jørgen Fahlgren har selv boet i Askerød i 15 år, og han glæder sig ikke kun på egne vegne, men for alle områdets over 1.500 beboere.

”Her er blevet meget mere roligt, og der er taget mange gode initiativer. Jeg kan ikke pege på en enkelt ting, der har gjort, at vi kan mærke den positive forskel i området. Det er summen af mange ting,” fortæller Jørgen Fahlgren.