Kan vi styrke følelsen af samhørighed blandt beboere uden at mødes fysisk? Det spørgsmål har Bo-Vitas trivselsindsats gang på gang gennem det seneste års tid forsøgt at svare på. Og svaret har været ”ja!”

Covid19 har, med restriktioner og lockdown, stor indflydelse på vores hverdag og følelser som ensomhed og kedsomhed er blevet forstærket blandt mange.
Bo-Vitas Trivselsindsats, der er en del af Beredskabet, har med særlige covid-19 indsatser haft fokus på at forbygge kedsomhed og ensomhed ved at inspirere beboerne til kreative og lærerige aktiviteter i hjemmet og samtidig skabe et socialt online univers for beboerne.

Der har været online banko, krea-akvarie og quiz. Det seneste skud på stammen – eller skal vi sige det seneste frø i potteplanten – har været kampagnen: ”Sammen bor vi, sammen gror vi. Bo-Vitas flotteste vindueskarm.”

Fingrene blev grønne

369 husstande har været tilmeldt konkurrencen, der løb i maj. Her modtog alle tilmeldte et plantekit med blandt andet frø til mikrogrønt og en opgavebeskrivelse af hvordan de kunne så, dyrke og plante på fire forskellige måder. Hver uge blev indsatsen suppleres med et kreativt DIY tip og trick. Hvis fingrene ikke allerede var grønne, havde de nu muligheden for at blive det. Til kampagnen var der tilknyttet en facebookgruppe, hvor beboerne livligt delte deres erfaringer fra projektet og én gang ugentligt kunne deltage i en konkurrence, ved at dele billeder af deres planteforløb.
Alle Bo-Vitas afdelinger, lige fra ungdoms-, familie- og ældreboliger til bofællesskaber var repræsenteret på tilmeldingslisten. På den tilknyttede facebookgruppe med 269 medlemmer, blev beboere sammen på tværs.

Hverdagen sjovere og mere kreativ

Trivselsindsatsen har for nyligt evalueret deres kampagner under Covis19. Har svarede 90,9% af de deltagende beboerne, at deltagelsen har bidraget positivt til deres hverdag. En af respondenterne kommenterer:  ”Jeg vil bare sige tusind tak for jeres store indsats med at igangsætte og administrere disse tiltag. Det er noget helt særligt, og det har med garanti gjort vores hverdag bedre, sjovere og mere kreativ!”

Og det slutter ikke her! Spørger man Trivselsindsatsen, glæder de sig til at kunne tilbyde flere trivselsfremmende aktiviteter, i samarbejde med resten af Bo-Vitas Beredskab der udgøres af Trivsel-, Tryghed- og Tag Ansvar-indsatser.