-Det er en særlig glæde at tage første spadestik til et nyt byggeri, der både tilfører byen flere almene boliger, men også bliver akitektonisk smukt, bæredygtigt og har en god beliggenhed på kanten af byen, hvor det kan byde velkommen til København, sagde Camilla van Deurs, stadsarkitekt i København, i en tale til de fremmødte.

Torsdag 22. august tog hun sammen med Bo-Vitas bestyrelsesformand Jan Hyttel det første spadestik til byggeriet af 69 almene boliger, som opføres af Bo-Vita på den tomme Beauvaisgrund, der ligger på Rovsinggade skråt over for Hans Knudsens Plads og tæt på Lyngbyvej. Grunden har sit navn efter Beauvaisfabrikken, der tidligere lå på stedet.

Forsømt grund får funklende nyt liv

Beauvais lukkede helt tilbage i 1969 og fabrikken blev siden revet ned. Herefter har den historiske grund ved indfaldsvejen til København været ubeboet og helt groet til med høje træer og vildtvoksende natur. Men nu bliver den 6.700 kvadratmeter store Beauviasgrund forvandlet til et grønt boligområde.

Der bliver bygget tre femkantede boligtårne – deraf navnet High Five - med 69 almene boliger på 57 til 115 kvadratmeter fordelt på 2, 3 og 4 værelses lejligheder, der kan huse både singler, unge par, ældre samt små og store familier.

Tårnene, der bliver på mellem 15 og 30 meter, kommer til at ligge mellem grønne træer og rekreative byrum. Klimaet er der også tænkt på, da projektet indeholder løsninger på at tage imod stigende mængder regn i forbindelse med skybrud. Der sigtes desuden mod sølv eller guld med hensyn til DGNB-certificering om bæredygtigt byggeri.

Held og lykke fra Københavns stadsarkitekt

Stadsarkitekt Camilla van Deurs sagde i sin tale til de fremmødte, at det nye byggeri er et eksempel på et godt og spændende projekt, som er udtænkt af en fremsynet almen bygherre og at det kan have positiv effekt på at løfte hele området.

Stadsarkitekten fik i sin tale også nævnt Bo-Vitas byggeri på Dortheavej, der i april blev præmieret ved Københavns årlige bygningspræmiering. Hun havde til festdagen medbragt to bøger omhandlede vinderprojekterne som gave til Jan Hyttel, bestyrelsesformand i Bo-Vita og Lars Hetland, direktør i Rubow Arkitekter. De blev overrakt med et held og lykke og ønsker for, at Bo-Vita kan vinde førsteprisen næste år.

-Jeg er rigtig glad for, at vi nu endelig kan gå i gang med byggeriet, som har været under forberedelse siden 2016, hvor vi vandt konkurrencen om at bygge boliger på Beauvaisgrunden. Det bliver et utrolig flot og spændende byggeri, der både rummer gode, funktionelle boliger men også drager omsorg for klima, miljø og drift. Jeg glæder mig til at vi skal stå her igen, når vi skal holde rejsegilde på byggeriet, sagde Bo-Vitas hformand Jan Hyttel i sin tale ved arrangementet, der fandt sted i strålende solskin og med vejrende Dannebrog over byggepladsen.

Bo-Vitas tre tårne bliver en del af et nyt High Five Kvarter, som i de kommende år vil udvikle sig til et helt nyt kreativt område. Det er tanken at give plads til at erhvervslivet kan udfolde sig og der er også planer om at etablere et kulturhus med svømmehal i nærområdet.

High Five byggeriet på Rovsingsgade bliver udført af totalentreprenør Bo-Hus A/S, Nykøbing Falster med arkitekt Friis Andersen A/S og Søren B. Nielsen og Balslev rådgivende ingeniører A/S, Næstved. Det oprindelige vinderprojekt blev tegnet af Rubow Arkitekter.

Boligerne forventes klar til indflytning 1. marts 2021.