Det var et ønske om at skabe en mere bæredygtig arbejdsform, at BO-VEST for godt og vel et år siden tog hul på ’fremtidens arbejdsplads’, hvor vi effektiviserer og når mere, men gør det på kortere tid.

Det har fra dag 1 også ambitionen for de boligsociale medarbejdere i de projekter, BO-VEST administrerer. Men er det muligt, når man har med udsatte beboere at gøre? De kan jo have behov for hjælp og vejledning når som helst. Bo Mouritzen, der er boligsocial chef i BO-VEST, bekræfter, at det faktisk godt kan lade sig gøre.

"Det har været godt for os at smide alle kort op i luften," siger Bo. "Vi bliver mere klar på hvad det er, vi skal løse. Vi bruger mindre tid på møder, fordi alle er en del af løsningerne. Vi nytænker måden vi arbejder på og måderne vi samarbejder på. Vi har været nødt til at revurdere vores tilgang til arbejde og samarbejde," forklarer Bo. "Den ændring har ført til en mere helhedsorienteret tilgang, hvor medarbejderne ser på hinanden som kolleger og samarbejdspartnere i stedet for individuelle aktører. Vi har bevæget os fra individ til gruppe og skaber nu bedre løsninger for vores beboere. Vel at mærke på kortere tid."

Ser på opgaverne som en gruppe

Den nye arbejdsuge har ført til markante ændringer i de boligsociale medarbejderes arbejdsmønstre. Med mindre administration, færre møder og en mere fokuseret tilgang til opgaveløsning har produktiviteten fået et boost. "Vi er trådt ud af de opgaver vi havde som individer og trådt ind i dem igen som gruppe," forklarer Bo. "Vi har skåret overflødigt arbejde væk og fokuserer nu på, hvad der egentlig er nødvendigt for, at vi kan udføre vores arbejde. Det kræver også en meget mere tillidsbaseret ledelsesform”.

 

Mindre sygdom og ferie holdes til tiden

En af de bemærkelsesværdige konsekvenser af den fire-dages arbejdsuge medarbejderne indtil videre har hver anden uge er den øgede opmærksomhed på arbejdskulturen. Medarbejderne er blevet bedre til at samarbejde på tværs af faggrupper og har derved skabt en stærkere arbejdskultur. "Vi er blevet meget bevidste om at løse vores opgaver og ikke bare udfylde 37 timer og tro at man skal legitimere sin indsats," tilføjer Bo. 

Samtidig har den reducerede arbejdstid vist sig at have positive effekter på medarbejdernes trivsel og helbred. "Vi har mindre sygdom, og ferie og fridage bliver holdt til tiden og behovet for afspadsering er faldet," bemærker Bo til sidst.

I en nylig undersøgelse fortæller 92 pct. af medarbejderne, at de har fået mere overskud i hverdagen.

Læs mere om fremtidens arbejdsplads i BO-VEST.