Serdar Keceli og Peter Pedersen er to lettede unge mænd, der er mødt op som hovedpersoner til reception for færdiguddannede elever.

Efter tre år som elever i BO-VEST, afsluttede de her i marts svendeprøven og kan kalde sig ejendomsserviceteknikere. Nerverne, der dukkede op inden eksamen, har sluppet taget, skuldrene sænket, uddannelsen er i hus, og verden ligger nu åben. Så hvad vil de to nyuddannede ejendomsserviceteknikere nu?

”Jeg vil gerne have en fast arbejdsplads. Helst et af de steder jeg har været som elev,” lyder det fra Peter Pedersen, der gennem elevtiden har været i flere VA-afdelinger.

Serdar Keceli, der hovedsageligt har været i AB-afdelinger, drømmer om at blive i BO-VEST og med tiden også blive førstemand på et ejendomskontor.

”De har givet mig en mulighed. Nu vil jeg gerne give tilbage,” siger han.

De blev i BO-VEST

Færdige elever fra 2020 og 2021 gør Serdat Keceli og Peter Pedersen følgeskab til dagens reception. For blev man færdig som elev i marts 2020 og 2021, så var der af gode grunde ingen stor reception.

Så på dagen, hvor der bliver sagt tillykke til de to helt nyuddannede, bliver der samtidig sagt ”tillykke – og vi er glade for, I stadig er hos os” til de to hold, der blev færdige uden en fest. Det to hold står nu som vidnesbyrd på, at Serdar Keceli og Peter Pedersens drømme i høj grad er realistiske.

For langt størstedelen af de tidligere elever er i dag ejendomsserviceteknikere i AB, VA eller Tranemosegård, og dermed stadig en del af det fællesskab, de blev uddannet i.

Vigtigt for BO-VEST og organisationerne

”I BO-VEST er det sindssygt vigtigt for os at vi har elever”, slår administrerende direktør Ulrik Brock Hoffmeyer fast i talen til de tidligere elever.

”Det er så vigtigt for BO-VEST og organisationerne at I har været her og er kommet ud til beboerne. I vil noget og I har lært en masse. Det er superfedt,” fortsætter han, med masser af ros.

”Det her er blomsten af Danmarks unge. I vil og I kan en masse. I har masser at lære os andre, og det er skønt at få jer ind. Vi er meget stolte over at vi har jer her hos os!”

Sikke et resultat!

Peter Pedersens eksamen er overstået, han blev udlært ejendomsservicetekniker og det endda med den officielle udmærkelse ”med ros”.

”Sikke et resultat”, siger teknisk direktør Jeannette Pagh Schüler om ham i sin tale til eleverne, hvor hun også beskriver ham som altid glad.

Peter beskriver selv sin elevtid med varme ord.

”Et af de bedste minder er fra der hvor jeg begynder at snuse til opgaverne og finder ud af at det er rigtigt sjovt,” fortæller han.

Lige nu har Peter tre måneders ansættelse som ejendomsservicetekniker i BO-VEST, og derfra skal han finde ud af, hvad der så skal ske. Men han er klar til at tage en tørn som ejendomsservicetekniker i VA, hvis muligheden kommer.

”Jeg vil arbejde hårdt for det”

”Serdar er bare fantastisk”, siger Jeannette Pagh Schüler i sin tale om dagens anden nyuddannede.

Serdar Keceli er de næste par måneder i AB Vest. Han mindes en elevtid med masser af opbakning fra kolleger og ledelse, og har været glad for arbejdet i de almene boligafdelinger.

”Det mest spændende har været at lave arbejde inde i boligerne. Både at kunne læse opgaverne, men også at kunne tale med beboerne og lytte til dem,” siger han.

Står det til Serdar selv, er han da heller færdig med at arbejde for beboerne. Han håber at kunne få job i BO-VEST, og det bliver en aktiv ejendomsservicetekniker den heldige afdeling får.

”Jeg vil arbejde hårdt for det,” lyder der fra Serdar.