Selv på en halvgrå dag er der flot ved boligafdelingen Bodenhoffs Plads. Lige ude foran døren glider vandet i Christianshavns Kanal forbi, hvor de mange både ligger i marinaen – afdelingens egen marina vel at mærke. Det er nemt at forestille sig, hvor smukt det må være at bo her, eller blot at møde ind på arbejde her hver dag. Det sidste gør Thomas Alempiew. Han har de sidste fire år været ejendomsmester på Bodenhoffs Plads, hvor han sammen med sine to kolleger sætter en ære i at servicere beboerne så godt som overhovedet muligt.
“Vi er stolte af vores område, stolte af vores afdeling og stolte af vores beboere,” slår Thomas Alempiew fast, da han inviterer indenfor til en snak om livet som ejendomsmester og om at finde lige præcis det job, man ønskede sig.

Bodenhoffs Plads var en uberørt perle

“Jeg plejer at sige, at jeg er vokset op på et ejendomskontor,” siger Thomas Alempiew smilende. Han startede karrieren hos et tømrerfirma, der blandt andet udførte opgaver for Lejerbo København, som Bodenhoffs Plads tidligere var en del af. Det var før boligorganisationen hed Bo-Vita og var en del af BO-VEST-fællesskabet, men hed Lejerbo København og var administreret af Lejerbo.
I de 20 år, han arbejdede som tømrer, vidste han, at der var gode muligheder i en fremtid på et ejendomskontor. Og specielt holdt han af en bestemt afdeling, han startede med at besøge jævnligt med tømrerfirmaet allerede i 1987. Bodenhoffs Plads var kun ni år gammel dengang og “en lille uberørt perle”, der lå en del mere afsondret i forhold til resten af København, end den gør nu, hvor man på cirka fem minutter kan gå hen over Inderhavsbroen og være i Indre By. Thomas Alempiew havde en interesse for det maritime og var medejer på en kutter. Det maritime islæt i kombination med en smuk ejendom og en tiltrækning af christianshavnernes væsen, gjorde at tømreren fra Hvidovre havde et særligt forhold til afdelingen.
“Jeg havde altid sagt, at hvis jeg skal ende mine dage som ejendomsmester, så skal det være på Bodenhoffs Plads. Det har altid ligget i baghovedet i mine tidligere stillinger,” siger han.

Det sidste job

Men de allerbedste jobs hænger ikke altid på træerne – med det samme i hvert fald. Stillingen som ejendomsmester i afdelingen var allerede besat. Så Thomas Alempiew endte med at være 20 år som svend i tømrerfirmaet, så en tid som byggeleder i samme firma, så holde et par års sabbatår. Derefter skiftede han for alvor til det almene med to år som ejendomsmester i Akacieparken. Men så kom der en ledig stilling i afdelingen Bodenhoffs Plads, og den fik Thomas Alempiew.

Besøg hos beboer

Thomas Alempiew viser stolt rundt i afdelingen. Der er både marinaen, som er en del af afdelingen. Der er kajakkerne, som lige nu står pakket væk. Der er flotte selskabslokaler. Der er et dejligt grønt udeområde med grill. Og så er der lejlighederne, der er på henholdsvis 2, 3 og 4 værelser. Ved en af lejlighederne banker Thomas Alempiew på døren for at vise, hvordan der ser ud indenfor – og ikke mindst, hvilken udsigt beboerne har, når de kigger ud ad vinduet. Beboer og bestyrelsesmedlem Vagn inviterer indenfor. Han har boet i afdelingen siden den var næsten nybygget, og han og Thomas Alempiew får en god snak.
”Der er boliger her i bygningen, der tidligere var funktionærboliger. Det kunne være fedt, hvis man stadig brugte det,” siger Thomas Alempiew.

 

At Thomas kom herud, er det bedste, der er sket for vores afdeling. Han er tjenestevillig, venlig og positiv. Det er de to andre gårdmænd også. De har været en gave til os!”
Susanne Vestergaard, afdelingsbestyrelsesmedlem, Bodenhoffs Plads.

Loyale beboere, engageret bestyrelse

Synligheden blandt beboerne er vigtig, når man skal yde god beboerservice, mener Thomas Alempiew. Derfor er der ingen nedrullede gardiner på ejendomskontoret, og de gør noget ud af at være til stede, og være til at få fat på. Og den synlighed og forholdet til beboerne, bliver betalt tilbage i beboertilfredshed.

“Vores beboere er loyale over for os som drift. De er tålmodige. De ved godt, at vi arbejder for dem 100 procent og ikke lusker noget ind ad bagvejen,” siger Thomas Alempiew.

Når man arbejder i en almen boligafdeling, får man også en vigtig samarbejdspartner i form af en afdelingsbestyrelse. Og det er kun en gevinst for den taknemmelige ejendomsmester.
“Bestyrelsen er dygtige og engagerede mennesker. Den personlige kontakt med bestyrelsen er meget vigtig, siger Thomas Alempiew, der beskriver sig selv som “rimeligt nem at omgås.”

 

Det næste årti skal gå så godt som muligt

Thomas Alempiew måtte vente lidt før den perfekte og sidste stilling i arbejdslivet blev ledig. Den fik han og har nu haft den i fire år, og her han tænkt sig at blive indtil pensionen. Fordi han håber på at gå på pension fra stillingen, ved han også, han skal være der 10-12 år igen. Men kan man godt blive ved med at opretholde spændingen i en stilling så længe? Det kan man sagtens, mener Thomas Alempiew. På ejendomskontoret er de tre mænd gode til at blive ved med at sætte udfordringer for sig selv og for holdet. Dette år byder for eksempel på, at de selv renoverer skralderummene frem for at hyre et eksternt firma til det.

“Vi er alle tre mellem 53 og 55. Vi skal bare have de næste 10-12 år til at gå så godt som overhovedet muligt,” siger Thomas Alempiew smilende.

Der er en vis sandsynlighed for, at det sidste årtis tid inden pensionen nok skal gå godt for Thomas Alempiew og hans to kolleger på Bodenhoffs Plads. Arbejdsglæden er i hvert fald i top på kontoret. Det samme kan bestemt siges om holdningen til beboerservice.
Thomas Alempiew skulle vidt omkring i arbejdslivet. Men nu er han på Bodenhoffs Plads. For at blive.