Forventninger til videbegærlig minister

Jeg husker, at Kaare Dybvad ved sin indsættelse nævnte, at boligpolitikken for ham var velfærdsstatens rygrad, fordi det er her, man skaber samhørighed. Han sagde også, at det er de blandede boligområder - almene og private - der gør, at man møder hinanden på tværs, hvilket er vigtigt for sammenhængskraften i vores samfund.

Det er positivt med en minister, der ser kvaliteten i vores almene boliger. Og det er ekstra positivt, fordi har ikke baserer sig på teorier og notater alene. Kaare Dybvad tager ud og besøger os. Han har i løbet af sin korte ministertid for eksempel besøgt to af BO-VESTs afdelinger: Bo-Vitas ”Den grønne trekant” – her var han en hel dag - og VA og AB’s renoverede gård- og rækkehuse i Albertslund Syd.

Derudover var han med som oplægsholder på BL’s forvaltningskonference i august og på BL’s konference for organisationsbestyrelser i september.  Jeg hører, at han lytter og suger til sig af viden. Vi må håbe, at boligministeren bruger sin viden på den rigtig måde, når boligforliget skal forhandles på plads i foråret. Vi har brug for, at der både kommer flere penge i renoveringspuljen, og at det bliver lettere at renovere bæredygtigt.

Telefonventetider godt på vej nedad

Noget af det, der fra et beboersynspunkt – og dermed også for os beboerdemokrater - har fyldt meget i 2019 har været de lange ventetider, når man har skulle i kontakt med BO-VEST.  Det var virkelig slemt i starten af året, hvor man kunne hænge i røret over en halv time og måske endda oplevede at blive smidt af telefonen.

Heldigvis er der blevet taget hånd om problemet. Boliggruppen har med stor ihærdighed forbedret og justeret på mange felter for at nedbringe ventetiden. Og det er lykkedes at komme et godt stykke den rigtige vej. Bestyrelsen fik i slutningen af november en status, hvoraf det fremgik, at den gennemsnitlige ventetid nu er nede på ca. 3 minutter, og de forsikrer, at vi når længere ned, når der digitaliseres yderligere. Det er meget glædeligt, at det endelig rykker i den rigtige retning.

Vi tager en pejling på tilfredsheden

Vi har netop gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt både beboerne og afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Det bliver spændende at se resultatet en gang i det nye år. Vi plejer at komme ud med nogle fine tilfredshedstal, og jeg håber naturligvis, at det også kommer til at ske i år, selvom netop de lange telefonventetider desværre godt kan trække i den forkerte retning.  Under alle omstændigheder er det guld værd at få svarene i hus, så vi ved, hvor der skal sættes ind, for at vi kan blive bedre.

 

Konference med faglighed og socialt samvær

BO-VEST holdt konference om gode boliger og boligområder den 5.-6. oktober.  Jeg vil gerne sige tak for sidst til alle, der deltog. Det var rart at møde jer både om dagen til faglige program og under mere afslappede former om aftenen. Dejligt, at der også var en del fra Bo-Vita, som jo stadig at nye i BO-VEST.

Glædelig jul

Rigtig glædelig jul til alle beboerdemokrater; tak for samarbejdet i 2019 – og kom godt ind i 2020!

 

Vinie Hansen