Boligområdet Askerød i Greve Nord kan nu ikke længere betegnes som et særligt udsat boligområde. Området er nemlig ikke længere med på den liste, som regeringen hvert år udgiver over landets særligt udsatte boligområder, den såkaldte ghettoliste.

Kun ét ud af fem kriterier

Af den netop offentliggjorte liste fremgår det, at Askerød nu kun opfylder ét enkelt af de fem kriterier, der er afgørende for, om et område betegnes som særligt udsat.

Det ene kriterium som Askerød stadig opfylder er kriteriet for andelen af 30 til 59-årige, der alene har en grunduddannelse. I Askerød udgør denne gruppe beboere mere end 50 pct. af samtlige beboere i aldersgruppen.

Bemærkelsesværdig positiv fremgang

Sidste år opfyldte Askerød tre af de fem opstillede kriterier, og der er derfor tale om en bemærkelsesværdig positiv udvikling i området.

”Det er en rigtig god nyhed, som vi naturligvis glæder os over. I BO-VEST er vi glade for, at den positive tendens, som alle dem, der bor i området, og alle os der arbejder for at styrke området, har kunnet mærke, nu også kan ses på de tørre tal. Der er godt gang i samfundshjulene, hvilket også er med til at præge den positive udvikling, men hovedsagen er, at det nu også på tallene kan ses, at det for alvor går den rigtige vej”, siger Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i BO-VEST, der administrerer Askerøds 680 lejemål.

Læs mere om indsatserne på Greve Nord projektets egen hjemmeside

Separator icon