Effektiv drift, byggepolitik, gode resultater

Formand Vinnie Hansen afholdt sin beretning om et arbejdsomt år, der har været præget af udvikling af ideer om ’effektiv drift’, så BO-VEST kan få bedre, men samtidig billigere boliger og fortsat yde en solid service til beboerne.

Året har også budt på ambitiøse byggepolitikker i de tre organisationer Tranemosegård, VA og AB som, udover gerne at ville bygge nyt, er involverede i intet mindre end 12 helhedsplaner i alt. Året bød på gode resultater fra BO-VESTs to gældrådgivere, der også formilder viden til Grønlandske boligorganisationer og til forbrugerrådet; på nogle visionære boligsociale helhedsplaner, hvis mål er uddannelse af de unge og en positiv fremtidssikring af boligområderne; på en politik i BO-VEST om, at tage alment samfundsansvar – blandt andet ved at sikre lærlinge pladser i byggesagerne og formulere en miljøpolitik; på en stille indkøring af det digitale beboerdemokrati i håbet om at få flere med; og sluttelig bød året på beslutningen om, at flytte administrationen til lokalerne i Hartmanns Pakhus. 

 ”Jeg synes det er dejligt at tænke på, at vi skal bo et hus, der en gang har lagret frø og ligget omgivet af marker og drivhuse” sluttede Vinie sin formandsberetning.

Klapsalver, samarbejde og demokratisk engagement

Beretningen blev godkendt med klapsalver – og i vedtægtsændringerne vedtog et også enigt repræsentantskab, at klausulen mod at opsige samarbejdet de tre organisationer imellem, blev forlænget til 2020. Fordi samarbejdet er godt, det demokratiske engagement velfungerende og Økonomidirektør Bent Frederiksen kunne fremvise en fornuftig og sund økonomi i årsregnskabet.

Efter administrerende direktør Ulrik Brock Hoffmeyers fremlæggelse af organisationens status og en enstemmig vedtagelse af handlingsprogrammet for 2017-18, skulle der besættes pladser i repræsentantskabet

Valg bød på tre nye ansigter

Næstformand i BO-VEST bestyrelsen og formand i Tranemosegård, Dorthe Larsen, blev enstemmigt genvalgt. BO-VEST og VA bestyrelsesmedlem Jørgen Fahlgren genopstillede ikke, og bestyrelsen havde derfor valgt at indstille Astrid Hansen fra VA. Hun blev enstemmigt valgt.

Derudover skulle der vælges to nye suppleanter, og her pegede BO-VEST bestyrelsen på Birgitte Mortensen og Frank Aagaard fra hhv. Gillesager/Lindeager i Tranemosegård og Rimbuen i AB. De blev enstemmigt valgt, og ved en lodtrækning faldt det ud, så Frank Aagaard blev 1. suppleant og Birgitte Mortensen blev anden suppleant.

Til slut takkede Formand for BO-VEST Vinnie Hansen Jørgen Falgren for sit mangeårige beboerdemokratiske arbejde med blomster og et oplevelsesgavekort – ”nu får du jo ekstra tid mellem hænderne”, tilføjede hun.