Fredag 12. april kl 11 var arbejdet så langt fremme, at der kunne holdes rejsegilde for den kæmpestore renovering på byggepladsen med deltagelse af Bo-Vitas ledelse, byggeudvalgsmedlemmer, håndværkerne og Bo-Vitas samarbejdspartnere samt beboere fra afdelingen.

En renovering der vil løfte boligområdet

Bo-Vitas formand Jan Hyttel holdt tale ved rejsegildet, som er bygherrens fest for håndværkerne.

-Vi glæder os over, at den første etape af renoveringen er færdig og med et flot resultat. Vi har fået nyt tag, vinduer, facadeplader, sålbænke og vand- og varmerør. Renoveringen kører nu videre for fuld skrue i U-bygningen og til efteråret afsluttes den med en større fornyelse af boligafdelingens udearealer. Det tegner rigtig godt, og jeg vil gerne takke vores samarbejdspartnere og alle håndværkerne, der har sørget for at projektet hele tiden er i fremdrift.

Der har selvfølgelig været udfordringer undervejs, og det vil der også være i den kommende tid, for der bor mennesker i lejlighederne, mens renoveringen står på. En byggeplads giver støj, støv og ophobning af materialer, som påvirker beboernes hverdagsliv. Men det giver også store udfordringer for håndværkerne, der skal tage helt anderledes hensyn til arbejdets udførelse end hvis det var en ubeboet byggeplads.

Der skal lyde en stor tak til håndværkerne og til afdelingens beboere, der trods alt udviser så stor tolerance at det hele kan lykkes. Også tak til vores egne i Bo-Vita med særlig tak til projektleder Inkie Holst, som utrætteligt har arbejdet sammen med både rådgiver og beboerne og gjort sit til at renoveringen forløber i så god ro og orden som det nu kan lade sig gøre, når huset både skal bebos og renoveres på en og samme tid.

Jeg ser frem til den fortsatte renoveringsproces og glæder mig til at vi om et halvt års tid står her igen og beundrer det færdige resultat i form af en flot istandsat boligafdeling, der er med til at løfte arkitekturen i kvarteret, sagde Jan Hyttel.

Jacob Ulrik Sachse, administrerende direktør i Gaihede ingeniør & arkitekter, der er hovedrådgiver på renoveringsprojektet, holdt også tale ved rejsegildet. Han sagde, at Wilders Plads er en spændende renoveringsopgave at arbejde med, og han takkede bygherre Bo-Vita, håndværkerne og de øvrige samarbejdspartnere for et godt samarbejde om renoveringen.

Rejsegildet blev naturligvis fejret med hurraråb og servering af pølser, øl og vand til håndværkerne og de indbudte gæster.

 

Renoveringen løses af mange hænder

Bo-Vitas renovering af Wilders Plads er lagt i hænderne på et samarbejde bestående af ingeniør- og arkitektvirksomheden Gaihede, entreprenør Arne Pedersen A/S, Torpe El, Green Pipe A/S, Kingo, Anlægsgartnermester Ove Jensen ApS, Dp Ventilation A/S, Solrød Stilladser A/S, Ålsgårde Tag & Murer Aps og John Jensen A/S.

 

Renoveringssagen er budgetlagt til ca. 50 mio. kr. til renovering, udearealer og rådgivere.
Boligafdelingen på Wilders Plads omfatter 100 boliger fordelt på to bygninger.
Renoveringen blev påbegyndt i juni 2018 og forventes helt afsluttet omkring årsskiftet 2019/2020.