De tre nye manualer er et nyt værktøj, der både skal gøre det nemt at arbejde med at få mere bæredygtighed ind i byggesagerne, men også fungere som fælles forståelse og reference mellem alle involverede parter i en byggesag, når BO-VEST bygger nyt, renoverer eller har såkaldt simple sager. 

Bæredygtighed i alle byggesager

”Vi er stolte af, at alle vores byggesager nu omfattes af bæredygtighedsparametre – både nybyg, renoveringer og mindre sager. Der er fortsat byggerier vi certificerer med officielle mærkningsordninger, men vi har nu sikret at alle byggesager arbejder med bæredygtighed,” siger Lærke Jul Gagner, byggeudviklingschef, der sammen med Tegnestuen Vandkunsten har stået for de tre nye manualer. 

I manualerne finder man et nyt konkret værktøj, bæredygtighedstræet. Det er en måde at samle et overblik, der viser, hvordan der arbejdes med bæredygtighed i en byggesag, uanset om det er en renovering, et nybyggeri eller en såkaldt simpel sag. 

Viser nemt en score 

”Bæredygtighedstræet er et redskab, vi er særlig stolte af, fordi det viser byggesagens bæredygtighedsscore på en nem og overskuelig måde. BO-VESTs Manualer skal kunne bruges af både beboere og fagfolk – og træet er et værktøj, der kan bygge bro”. Alle projektledere og seniorprojektledere i BO-VEST har modtaget undervisning i at anvende de nye manualer, der desuden har tiltrukket stor interesse fra branchen.

Vi har et helt bæredygtighedsområde på vores hjemmeside, hvor vi samler konkrete historier om afdelingernes arbejde med klima, miljø, energi osv.