Tidlige morgenmøder med entreprenøren, aftenmøder med byggeudvalget og spidsbelastningsperioder. Det er en del af hverdagen, når man arbejder som projektleder i BO-VEST. Men den øgede effektivitet, der opnås med de nye måder at arbejde på, og fleksibiliteten som rådighedsfredagen giver, gør, at arbejdsliv og fritidsliv er i rigtig god balance, fortæller Nathalie:

"Indimellem er der lange dage, og dage hvor pulsen kommer op. Derfor giver det bare super god mening, at der også er de pauser, hvor jeg får koblet fra."

Et fantastisk redskab

Især fokustiden er genial ifølge Nathalie:

"Det er helt vildt, hvad så kort en periode med ro kan gøre. Ting der før tog en hel dag, kan jeg nu nå i fokustiden. Det er et fantastisk redskab. Fokustiden gør mig klogere. Jeg kan godt lide at være godt forberedt og have fuldstændig styr på, hvad jeg taler om. Fokustiden giver mig den nødvendige tid til forberedelse og fordybelse."

Nathalie har været ansat siden marts 2023, og hendes start i BO-VEST faldt på den måde stort set sammen med opstarten af projekt Fremtidens arbejdsplads, hvilket ifølge Nathalie har været en kæmpe fordel:

"Jeg kom fra en rolle som entreprenør, og blev hjulpet virkelig godt ind i min nye rolle som projektleder, ikke mindst på grund af fokustiden, hvor jeg havde ro til at sætte mig ind i alt det nye."
Det tog lidt tid at vænne sig til de nye arbejdsrutiner, fx at man ikke lige måtte spørge hinanden om noget i fokustiden.

"Vi er en meget dynamisk afdeling, hvor vi er vant til at gå over og spørge hinanden eller sparre hen over skrivebordet. Måske er det en af grundene til, at fokustiden gør en virkelig stor forskel hos os nu, hvor vi har vænnet os til den," fortæller Nathalie.

Møder med eksterne

Som projektleder holder man typisk mange møder med eksterne. I starten kunne de eksterne samarbejdspartnere godt være lidt knotne over, at projektlederne ikke ville holde møder i fokustiden og om fredagen, og kunne godt komme med nogle lidt sure bemærkninger om det. Det er dog blevet bedre med tiden, fortæller Nathalie:

"De kan jo se, at vi får lavet vores ting, og så oplever jeg, at de respekterer, at vi har noget, der hedder rådighedsfredag. De fleste møder sørger vi for at lægge udenfor fokustiden, enten lige før eller efter. Men nogle gange kan jeg godt finde på at lægge meget vigtige møder i fokustiden, for at undgå forstyrrelser på telefon eller mail under mødet. Møder er jo netop en del af vores kerneopgave."

Øget produktivitet og øget overskud

Nathalie kan mærke på flere måder, at hun er blevet mere produktiv med de nye arbejdsmetoder:

"Jeg når helt klart mere nu. Jeg kan i højere grad assistere mine kollegaer og kan sagtens holde fri på min rådighedsfredag, selvom jeg har ganske mange byggesager. Jeg har ovenikøbet bedt min chef om en sag mere, fordi jeg har overskud til det. Når jeg kører hjem fra arbejde, er det med en ro i maven, fordi jeg er godt med. Der ikke sager, der kører rundt i hovedet på mig. Jeg tænker i stedet på mine heste, min hund og min kæreste. Min work-life balance er helt i vater. Jeg har tid til at ride meget mere end tidligere og overskud til at gå 10-15 kilometer om dagen med min huskyhvalp."

Der er faktisk ikke meget negativt at sige om projekt Fremtidens arbejdsplads, når man spørger Nathalie, tværtimod:
"Jeg elsker virkelig mit job. Jeg har aldrig sagt sådan før om et job. Det lyder måske overdrevent positivt, når jeg taler om det, men det er sådan, jeg har det."