Jørgen Lou kører ligesom et par få andre beboere i Hyldespjældet el-bil. Det er ikke meget ud af de cirka 150 benzin- og dieselbiler, der er i de over 300 familieboliger i Hyldespjældet. Alligevel er Jørgen Lou fra Hyldespjældet begejstret for de nye ladestandere:

Beboermødet bestemmer

Det er beboermødet i Hyldespjældet, der har besluttet, at de skulle have el-ladestandere.  Men, selvom Hyldespjældet har fået tilskud til deres ladestandere, er det ikke bare lige til.

Vi nedsatte et el-ladestanderudvalg tilbage i 2020, som undersøgte forskellige muligheder og priser. Udvalget skulle blandt andet tage stilling til, om det kun skulle være muligt for beboere og gæster til Hyldespjældet at lade, eller om folk udefra også skulle have adgang. Finansiering fyldte også meget, for hvem skulle betale? Og hvordan med drift og vedligehold af ladestanderne? Fortæller Jørgen.

Vi endte med en løsning hos firmaet HomeCharge, hvor ladestanderne kun er tilgængelig for gæster og beboere. Vil man lade, foregår det via en app på telefonen, hvor man betaler for el. Elprisen varierer alt efter hvornår på døgnet, man lader. - ligesom når man bruger sin vaskemaskine, laver mad eller sætter opvaskeren i gang. Ladestanderne kostede 440.000 kroner at få sat op, og er finansieret via tilskud og med en huslejestigning på 0,3%, som blev vedtaget på et beboermøde.

Da Jørgen bliver spurgt om gode råd til andre boligafdelinger, der også overvejer at få ladestandere op, siger han:

Nu de er her, er det så nemt. Så det er bare at komme i gang, slutter Jørgen af.