Det skal summe af liv blandt planter og farvestrålende blomster. De to VA-afdelinger 4 Syd og 4 Nord har begge haft besøg af en landskabsarkitekt, der har givet forslag til, hvordan de kunne øge biodiversiteten.

Derfor har begge afdelinger nu en masse på tegnebrættet. Det kan være skråninger, der skal have sået planter og buske, der har en lang sæson, blomsterbede, bede med buske og insekthoteller i døde træer.
”Arkitektens ideer har sat gang i en masse gode ideer hos os og beboerne omkring de arealer, der skal have mere biodiversitet, bliver inddraget,” siger Michael Willumsen, ejendomsmester i 4 Syd. ”Vi lægger det op til beboerne i afdelingen at beslutte, om vi skal gå videre med projektet. Hvis de siger ja, er vi sådan set klar til at gå i gang”.

Inddrager beboerne

Også i 4 Nord har de haft besøg af en landskabsarkitekt. Afdelingen skal først have afsluttet den igangværende renovering, men to pilotområder i afdelingen er klar til mere biodiversitet.
”Vi var meget glade for arkitektens besøg. Det materiale vi fik efter besøget, er virkelig godt og tager højde for de ønsker vi har til biodiversitet, så vi er i gang med møderne og klar til at prøve biodiversitet af, når de første beboere flytter tilbage efter renoveringen,” siger Kim Corlin, der er ejendomsmester i 4 Nord.

Også i 4 Nord lægger man vægt på at inddrage beboerne. ”Planen er, at vi vil forsøge at få de beboere, der bor omkring områderne, til at være med i beslutningerne ved at holde små møder med dem. På den måde kan bestyrelse, drift og beboere mødes om det og gøre det her så åbent som muligt med masser af indflydelse for beboerne,” siger Kim Corlin.

Sådan kommer I i gang

På BO-VESTs hjemmeside kan man finde emnet ’Bæredygtighed’. Her kan man læse om, hvordan man kommer i gang, hvem man skal kontakte og hvad en startpakke i biodiversitet går ud på.
Afdelingerne skal ikke selv betal for startpakken, men hvis man beslutter sig for at sætte de ting landskabsarkitekten foreslår i gang, skal man selv finansiere det.

Startpakken henvender sig i første omgang til boligafdelinger i VA, AB og i Tranemosegård.