El-biler er én del af den grønne omstilling, som vi i BO-VEST bakker op om. Opsætning af el-ladestandere taler derfor også ind i vores bæredygtighedspolitik og FNs Verdensmål 9 ’Industri, innovation og infrastruktur og Verdensmål 13 'Klimaindsats', som vi arbejder særligt for. Samtidig gør opsætningen af el-ladestandere et boligområde mere attraktivt at bo i. Fra BO-VESTs side er der derfor stor opbakning til el-ladestandere.

Hvad har vi gjort?
Vi i BO-VEST har allerede undersøgt behovet for el-ladestandere hos jer beboere og foretaget en grundig markedsanalyse, som er udmundet i en liste med anbefalede leverandører, samt fordele og ulemper ved hver enkelt produkt. 

Hvad venter vi på?
Desværre er det ikke så lige til at sætte el-ladestandere op i boligafdelingerne. Sammen med AlmenNet deltager BO-VEST i en projektgruppe, som arbejder med at afklare de mange spørgsmål, der er, når det handler om opsætning af ladestandere i almene boligafdelinger.

"Der er supergod interesse for projektet. Og egentligt er det jo simpelt. Man vil jo ’bare’ have en ladestander op. Men sagen er kompleks, for hvem forlover man sig med, hvordan ser juraen og finansieringsmodellen ud? Nogle udbydere tilbyder nærmest deres ydelser gratis, men så ved man jo godt, at det på sigt nok kommer til at koste. Det er dét, vi kigger på og kommer med gode guidelines til i begyndelsen af 2022. Jeg synes, de er værd at vente på," siger projektleder Sune Juul Hansen fra den fynske boligorganisation FAB.

Så vi venter på konklusionerne fra projektgruppen, inden vi går videre med el-ladestadere i vores boligafdelinger. Vi håber at kunne melde noget ud i starten af det nye år.

 

 

Separator icon