Elregningerne, der er landet hos danskerne i år, har for langt de flestes vedkommende været højere end normalt.

I Danmark har vi frit valg af elselskab, og det betyder at du også som beboer i BO-VEST selv er tilknyttet et elselskab, der opkræver dig for den strøm du bruger i din bolig.

Hen over vinteren – hvor vi i forvejen bruger mere strøm i hjemmet – stiger priserne generelt kraftigt.

Vi har derfor samlet et par råd til, hvad du kan for at spare på strømmen i din bolig – og hvad du kan gøre i forhold til din økonomi.

Der er flere fordele i at spare på strømforbruget end bare det økonomiske. Når du sparer på strømmen, mindsker du også din miljøbelastning og er med til at nedbringe CO2-forbruget.

Og når du tænker stigende elpriser ind i dit budget, passer du også bedre på dine penge.

Så når det nu skal være, kan det være en god anledning til at se om nogle vaner kan ændres. Vi giver et par bud på det her.

Sæt flere penge af på budgetkontoen

I BO-VEST kan vi ikke hjælpe med din elregning – men vi har nogle rådgivere, der kan hjælpe dig med at få overblik over situationen. I BO-VESTs økonomiske beboerrådgivning sidder Laura Lorentzen og Lars Christensen klar til at tale med dig om, hvad du kan gøre.

Du behøver ikke at vente til en eventuelt høj elregning er dumpet ind i postkassen. Bekymrer udsigten til højere elregninger dig nu, så tag fat i dem med det samme.

”Det er en god mulighed for at lægge et budget for at få overblik over sin økonomi og sætte flere penge af til den større elregning på budgetkontoen,” siger Lars Christensen, og opfordrer til at man tænker stigende elpriser ind i budgettet.  Har man endnu ikke et budget, kan du to økonomiske beboerrådgivere hjælpe.

Hvis din elregning viser sig at være uoverskueligt dyr, når den kommer, kan du ligeledes tage fat i vores økonomiske beboerrådgivning. De tager gerne en snak om hvad dine muligheder er.

Forbrugerrådet Tænk har listet nogle gode råd op

På Forbrugerrådet Tænks hjemmeside kan du finde flere gode råd til at spare på strømmen

• Sluk for tv og radio, når du ikke bruger det.

• Sluk for apparater, der står på standby

• Læg låg på gryderne, når du laver mad

• Kog kun det vand, du skal bruge

• Sluk for lyset, når du ikke bruger det

Bolius.dk har også mange gode råd til, hvad man kan gøre:

Her er et par af dem

• Udnyt dagslyset

Flyt arbejds-, læse- og legepladser hen til vinduet.

• Spar på lys, ikke kvalitet

De fleste husholdninger kan spare 15-20 procent på elforbruget til lys, uden at det går ud over kvaliteten.