”Kontorelevuddannelsen tager to år inklusiv et skoleforløb, så jeg har omkring et år tilbage i BO-VEST” fortæller Sara Merete Rasmussen om sin uddannelse, da vi sætter os ned og snakker om, hvordan det egentlig er at være kontorelev i BO-VEST.

Boliggruppen var den første afdeling, Sara prøvede kræfter med. Her sad hun med udlejning og tog telefonopkald fra beboerne. Herefter rykkede hun en etage op til ledelsessekretariatet, hvor hun skulle hjælpe med at løse diverse kommunikative- og ledelsesmæssige opgaver, og i skrivende stund er det økonomiafdelingen, der til dagligt har fornøjelsen af Saras glade væsen.

En udfordrende start
På Saras første arbejdsdag i BO-VEST blev alle medarbejdere i boliggruppen kaldt sammen. Coronasituationen i Danmark var tilspidset og alle medarbejdere blev bedt om at arbejde hjemmefra. Sara fik dog, sammen med tre andre medarbejdere, lov til at være på kontoret i en periode, så oplæringen blev holdt i skak og opkaldene til BO-VEST besvaret.

”Når man kommer et helt nyt sted og ikke får tid til at lære folk at kende udover de tre-fire andre, der var på kontoret samtidig med mig, så er det lidt svært. Det gik dog heldigvis godt med at lære tingene, så da jeg selv havde lært at tage telefonerne og besvare beboernes spørgsmål, så skulle jeg også arbejde hjemmefra ligesom resten af afdelingen,” siger Sara.

Hjemmearbejdssituationen gjorde heldigvis også noget godt for Sara, der fortæller, at hun hurtigt lærte at tage ansvar og derfor kom ud af sin comfort zone, hvilket i den grad er en positiv ting, hun kan tage med fra oplevelsen. Når man ikke sidder lige ved siden af sine kolleger, kan det nemlig være svært at få stillet alle de små spørgsmål – og så må man jo prøve sig frem.

Artiklen fortsætter under billedet…

Separator icon

Flair for økonomi
Det er specielt mødet med økonomiafdelingen, der har sat gang i Saras tanker omkring fremtiden. Sara havde allerede selv planer om at læse videre indenfor økonomifaget, når hun engang blev færdiguddannet kontorelev. En interesse, der bestemt ikke er blevet mindre efter de første par måneder i økonomiafdelingen i BO-VEST.

”Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med tal. Jeg kan også godt lide at arbejde med ting, der ikke altid er så nemt – at blive udfordret er vigtigt for mig. Det sker eksempelvis når vi arbejder med fakturaer og regnskaber. Det er vigtige elementer, der har stor betydning for en virksomhed,” siger Sara Merete Rasmussen.

Sara fortæller, at hun godt kan se sig selv arbejde med økonomi i fremtiden. Da jeg spørger, hvilken gren indenfor økonomi, hun kunne se sig selv arbejde i, er hun dog ikke fast besluttet: ”Det ved jeg ikke helt endnu, men det skal bare omhandle tal og mennesker.”

Ansvar er vigtigt
For BO-VEST er det helt centralt at give virksomhedens kontorelever ansvar. Det betyder både noget for elevens arbejdsmæssige udvikling, men er bestemt også vigtigt for den personlige udvikling. Det er også noget, Sara har bidt mærke i: ”De tør at give mig ansvar for nogle bestemte områder – det er utrolig lærerigt.”

I BO-VEST har Sara fået meget ansvar. I økonomiafdelingen har hun eksempelvis fået ansvaret for at udarbejde et regnskab for en BO-VEST afdeling, hun har fået tildelt.

”Det er dejligt at få lov til at sidde med det selv, men det kræver også meget. Jeg vil jo helst ikke lave nogle fejl, så jeg vil hellere spørge en gang for meget. Det handler også om at lære alle begreberne i en økonomiafdeling – om det er debet, kredit osv.,” fortæller Sara.

Artiklen fortsætter under billedet…

Separator icon

Glad for valget
Sara kunne sagtens finde på at anbefale andre at blive kontorelev i BO-VEST. Her har man muligheden for at prøve flere forskellige grene og dermed forskellige arbejdsopgaver indenfor en virksomhed. Det er en lærerig arbejdsgang og det kan hjælpe en med at finde ud af, hvad man gerne vil arbejde med i fremtiden.

”Jeg synes i hvert fald, at det indtil videre har været rigtig godt – og jeg er meget glad for det. Jeg har lyst til at komme på arbejde hver dag. Det er vigtigt for mig,” slutter Sara af.

Separator icon