”Du er en af de sidste bærere af VA’s historie,” lyder det fra VA’s formand Vinie Hansen til en helt særlig afskedsreception.

Her siger bestyrelseskolleger og samarbejdspartnere tak for arbejdet til Per Larsen. Han går nu på pension fra livet som beboerdemokrat, for at overlade arbejdet til nogle andre.

”Du har altid haft et program. Du har altid villet noget med beboerdemokratiet,” siger Vinie Hansen i sin tale.

46 år med mange poster

Det er ikke en hvilken som helst beboerdemokrat, der nu går på pension. Per Larsen har været med i arbejdet i 46 år, faktisk siden beboerdemokratiet blev indført ved lov. Det har været en lang periode med skiftende poster- og siden 1986 har det især drejet sig om VA’s bestyrelse.

Fra bestyrelsen, der i starten hed beboernævn, i afdelingen 4 Nord til VA’s bestyrelse, til formand for VA’s bestyrelse, bestyrelsespost i BL, for ikke at forglemme et stort mangeårigt stykke arbejde som bestyrelsesmedlem i Antenneforeningen af 1986 og Greve Fjernvarmeværk.

Beboerdemokrat ved et tilfælde

Det endte med at blive rigtigt mange år i beboerdemokratiet. Men det var ikke helt planen.

”Jeg havde aldrig haft nogen tanker om at gå ind i beboernævnet. Jeg havde ideer om at lave et beboerblad. Men jeg har altid udnyttet de muligheder, der var,” siger den afgående beboerdemokrat.

Måske er der ikke samme interesse?

Per Larsen stopper nu bestyrelsesarbejdet, og det er sådan, det skal være, mener han,

”Selvfølgelig skal der yngre kræfter til. Historisk set har der været en lang tradition med kampvalg til VA-bestyrelsen, hvor det skulle motiveres med opstillingsgrundlag, men det sker ikke rigtig mere.”

”Her kunne jeg måske godt sige, ikke for at være negativ, at der er måske ikke samme engagement og interesse hos beboerne, der ’kun’ bor i en VA-afdeling, og bare er glade for at bo der?” spørger Per Larsen.

Ingen er lige så tossede

Han kan foreningsretten til fingerspidserne, han ved mere om fjernvarme end de fleste. Per Larsen kan vist let kaldes videbegærlig.

”Jeg er, uanset om det er antenneforening eller fjernvarme, gået op i de emner og set dem i sammenhæng i forhold til der jeg boede, til min afdeling og til VA.”

Så når han nu går af, hvem skal så tage hans plads? Ikke kun hans fysiske plads i bestyrelsen, men lige så meget, det han repræsenterer? Ikke nødvendigvis nogen, tænker han selv.

”Der er ingen der er lige så tossede som mig,” siger han smilende.