Til næste sommer kan 69 flyttebiler køre mod, hvad der lige nu er en byggeplads på Rovsingsgade i København. Her opfører Bo-Vita, sammen med entreprenøren Bohus, boligafdelingen High Five, tre femkantede punkthuse på 6, 8 og 10 etager. Bygningerne skal rumme 69 almene familieboliger på to, tre og fire værelser.

Lige nu er det en byggeplads, men det er også scenen for et rejsegilde. Flaget i toppen af det ene af punkthusene markerer at mure er bygget og taget rejst. Men der mangler stadig en del, og derfor skal vi lige hen i juni næste år, før nye og gamle københavnere kan tage de spændende boliger i brug.

En stærk almen sektor i København

Der er højt humør, da det gode samarbejde, håndværkernes flotte arbejde, og ikke mindst boligernes potentielle betydning for København skulle fejres.

”Først og fremmest en high five til Bo-Vita og BO-VEST” siger overborgmester Fransk Jensen i sin tale til byggesagens parter, og lægger vægt på, hvor vigtigt det almene byggeri er for København.

”Vi har brug for en stærk almen sektor i København”, siger han, og peger også på, at boligerne bliver med en husleje, der er til at betale med en almindelig indtægt.

Et vartegn for København

”VI glæder os til næste gang vi skal mødes, ved indflytning i juni næste år,” lyder det fra Bo-Vitas formand, Jan Hyttel. Han pointerer at en af den kommende boligafdelings fordele også er tre ord, vi efterhånden alle kender.
”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Folk der kommer ind mod København i tog eller bil, får synet af bygningerne som første møde med København. Det bliver et vartegn for København,” mener Jan Hyttel.

 Det kommende vartegn for København, de femkantede punkthuse, hvor 69 husstande skal have deres tilværelse, skal først bygges færdig. Men når vi når hen til sommer næste år, kan der efter planen fejres indflytning. Her er en ting sikkert, siger Jan Hyttel.
”Vi regner ikke med, vi får problemer med at leje det ud.”