På ejendomskontoret i Etagehusene går det sene forår som regel hurtigt. Der er mange opgaver med at holde de grønne områder, og afdelingen skal forberede sig på at gå sommeren i møde.

Corona-tiden har betydet, at ejendomskontoret har arbejdet med halv bemanding. En situation de kender fra sommerferieperioden, og som de normalvis gruer for - sådan er det ikke i år. Det fortæller ejendomsleder Henrik Busse.
”I år har vi udbygget vores mappe med arbejdsgange. Vi har langt flere, og mere detaljerede arbejdsgange, som alle kan slå op i,” forklarer Henrik Busse.

Halvdelen af medarbejderne er hjemme hver 14. dag. Derfor er de blevet ekstra gode til at overføre viden til hinanden.
Der er flere opgaver, som for eksempel det at lave en ny brik, der giver adgang til opgange, eller oprette en forsikringssag som nu kan klares af alle medarbejdere.

”Mappen var helt uundværlig, når Lise (driftssekretær red.) var på ferie om sommeren. Den har vi udbygget med arbejdsgange i punktform, som alle kan følge,” siger han.

Det ser altså ud til, at sommerferieperioden forløber langt mere smertefrit i år.

Artiklen fortsætter under billederne...

God kontakt til hinanden

Arbejdsgangene bliver delt mellem medarbejderne gennem den fælles mappe. Så hjemmearbejde har fået langt mindre betydning for medarbejdernes arbejde i afdelingen. De har stadig god kontakt til hinanden, selv om de ikke er sammen, fortæller Henrik Busse.

"Selv om vi er hjemme – så vi kan godt få fat på hinanden. Når der er ad hoc-opgaver, så ringer jeg, og ejendomsfunktionærerne er også gode til at ringe til mig. Lige nu har min driftssekretær ikke været her i et par dage, men hun svarer alligevel på mails hjemmefra,” fortæller ejendomslederen.

I stedet for at sende e-mails direkte til førstemanden eller driftssekretæren, bruger kontoret i højere grad hovedmailen, sådan så de begge ser beskeden, og der ikke er opgaver, der bliver overset.

”Vi vænnede os til det hurtigt, og nu gør vi bare tingene på en anden måde – der har ingen problemer været egentlig,” mener ejendomsleder Henrik Busse om den anderledes arbejdsform efter corona.

”Man kan vænne sig til meget, det er gået rigtig godt faktisk,” siger Henrik Busse.

Ejendomslederen glæder sig alligevel til, at tilstanden bliver normaliseret lidt. Han har sikret, at de er klar til, når de igen åbner med fuld bemanding og personlig betjening. Der er rigeligt med sprit, plexiglas til skranken, og indøvede rutiner med at holde afstand.

”Det, jeg savner mest, er at have hele mit hold omkring mig, der er jo grund til vi er den bemanding vi er – det er uligt nemmere at køre tingene, når vi kan tale sammen.”