Askerød holder rent og holder sammen 

I Askerød i Greve har ejendomskontorets personale delt sig i et Aske-hold og et Rød-hold. De møder hold på skift op hver anden uge og klarer det allervigtigste, der - ud over flyttesyn - omfatter tjek af varmecentralen, tjek af krybekældre for vand samt den daglige ”miljørundering”. At miljørundere betyder at fjerne affald, der ligger og flyder i afdelingen. ”Det er vigtigt at holde boligområdet rent. Især i en tid som denne skal vi undgå at her ser forsømt ud, for så bliver det hele endnu værre,” siger ejendomsleder Susanne Palstrøm.

Hun fortæller, at beboerne viser stor forståelse for situationen, og de henvender sig kun med helt akutte ting. For eksempel var en beboer i går uden varme og en anden havde et komfur, der ikke virkede. Den slags skal selvfølgelig ordnes. Men der holdes afstand og sprittes af. På en normal dag har ejendomskontoret 5-6 henvendelser pr. time i åbningstiden, og nu har de på 2 dage haft i alt 2-3 henvendelser.

En af Susannes ejendomsfunktionærer oplevede, at nogle børn råbte til ham fra køkkenvinduet, om han ikke skulle i sikkerhed i stedet for at gå derude. Så man passer bestemt på hinanden i Askerød!

Den grønne trekant: Hverdag med godt humør og gummihandsker 

Ejendomskontoret i Den grønne trekant på Nørrebro kører toholdsskift, med skift hver uge. Dog møder hele holdet op 2 gange ugentligt til ”skaktning”. Når det er overstået, kører den ene halvdel hjem igen, mens den anden halvdel bliver på arbejde dagen ud. Fjernelse af affald har høj prioritet, og med affaldsskakte er det et stort arbejde, der kræver fuld styrke. 

Robert Jes Andresen, der er ejendomsmester i Den grønne trekant samt to afdelinger mere, roser sine medarbejdere for at indrette sig efter de nye forhold med en fleksibel indstilling og godt humør. Han fortæller, at de på ejendomskontorerne jo har fået nye ”bedste venner”: Det er sprit og gummihandsker. De to følger med overalt og er de eneste, der får lov til at komme tæt på. ”Og spritten bliver virkeligt brugt,” forsikrer Robert. ”Når en beboer skal skrive under på en synsrapport, afsprittes iPad’en, som beboeren skal skrive under på, lægges på et bord, og flyttesynsmanden træder væk. Derpå træder beboeren nærmere og skriver under. Bagefter afsprittes iPad’en igen, og det samme gælder alle dørhåndtag og andet, der er blevet rørt ved i lejligheden under synet.”

Robert melder også om stor forståelse fra beboernes side for den lavere bemanding og de ændrede rutiner. ”Det eneste problem med beboerne er, at de alle sammen er hjemme nu, så der er ingen ledige P-pladser til os andre,” siger han med et glimt i øjet.  

Som en særforanstaltning får medarbejdere, der benytter offentlig transport til og fra arbejde, lov til at gå lidt tidligere hjem, så de kan rejse uden for myldretiden og dermed bedre holdes afstand til andre passagerer.