Han beskriver sig selv som en ”energi- og miljødetektiv” og elsker at nørde energibesparelser: Mikkel Ellung Larsen er energi- og miljøkonsulent i BO-VEST.

”Miljøarbejdet i BO-VEST har i højere grad været en lang række små succeser end få store prestigeprojekter. Vi udvikler os slow but steady på de fleste ting. Når jeg forbedrer kvalitetskontrollen af varmeregnskaberne, så de ikke går galt. Når jeg har designet kæmpe regneark og udbredt grønne regnskaber til flere afdelinger. Det er ikke nødvendigvis spændende for alle andre, men det er et vigtigt arbejde. Jeg tror bestemt, jeg har hævet kvaliteten på det område,” siger Mikkel Ellung Larsen.

Ladning af elbiler bliver en kerneting

Når man arbejder med energi og miljø, skal man konstant følge med udviklingen. Og det gør Mikkel Ellung Larsen også. Lige nu arbejder han blandt andet på at gøre det lettere for afdelingerne at anskaffe sig ladestandere til elbiler på parkeringspladserne.

”Folk der bor alment, skal også kunne have en elbil. Det kræver, at de kan lade på deres parkeringspladser. Men skal man så købe ladestandere, når kun få beboere har behovet? Det er en ’hønen og ægget-problematik.’” siger Mikkel Ellung Larsen.

Men vi kommer ikke uden om de ladestandere, mener han.

”Lige om lidt bliver opladning af elbiler en kerneting ligesom at have vaskeri og legeplads. Derfor arbejder vi på faste samarbejdsaftaler og vejledninger. Vi starter i det små, men det skal kunne skaleres op, så afdelingerne bliver fremtidssikrede,” siger energi- og miljøkonsulenten.

Vi skal være modige og eventyrlystne

Mikkel Ellung Larsen har en bred kontaktflade i BO-VEST og samarbejder med mange forskellige fagligheder. I nogle har han ansvaret, i andre er han en del af en projektgruppe. Altid har han en kombination af drift og udvikling for øje. Så de kæmpe regneark kombineres med en iver efter nytænkning.

”Vi skal på forkant med at bruge de nye teknologier og metoder til at spare energi og være effektive. Vi skal være modige og eventyrlystne til at prøve nye ting af, lave demonstrationsprojekter og lignende.”

Systemer og løsning af fejl

Hvad er det så præcist, at ham BO-VESTs energi- og miljøkonsulent egentlig kan? Spørger man Mikkel Ellung Larsen handler det blandt andet om at udarbejde systemer og formidle teknisk information, så alle kan forstå det, men særligt om at være en ivrig og vedholdende fejlløser.

”Jeg er den irriterende type. Når jeg finder noget, der ikke virker, så engagerer jeg mig i det, til det virker,” siger Mikkel Ellung Larsen.

Flest forskellige mærkelige ting

Et arbejdsliv i BO-VEST er sjældent kedeligt, heller ikke for Mikkel Ellung Larsen.

”Jeg har en bred kontaktflade i huset og udadtil og samarbejder med mange forskellige fagligheder og mennesker. Det er spændende at have et kæmpe område, jeg skal stå for. Jeg forestiller mig, at jeg er en af dem i BO-VEST, der beskæftiger mig med flest forskellige mærkelige ting på samme tid.”