I 2015 startede Camilla i arbejdsprøvning i Café 13 i Brøndby Strand. Selvom Camilla havde været uden for arbejdsmarkedet en del år, gik hun fra 0-37 timer om ugen på to en halv måned. Og i starten af 2016 blev hun ansat som caterelev i Café 13.

”Som barn var jeg det, man kalder svingdørsbarn*. Egentlig så tror jeg bare, at jeg var misforstået. Derfor betragter jeg også mig selv som mønsterbryder, fordi at jeg er gået fra førtidspension til netop at have bestået min svendeprøve med fire 12-taller på mit svendebrev,” fortæller Camilla stolt.

Svingdørsbarn er Camillas ord for et barn, som er ind og ud af systemet. 

Cafe 13 er ligesom mit hjem

Køkkenet i Café 13 betyder meget for Camilla, og Camilla kan navnene på de stamkunder, som træder ind ad døren.

”Jeg har ikke kontakt til mange andre i min familie udover min mormor og min morfar, som desværre gik bort for nylig. Derfor har jeg været utrolig glad for Gitte og Ulla, som har taget mig under deres vinger i Café 13. Det er min lille ekstra familie. Jeg havde aldrig klaret mig uden dem,” fortæller Camilla.

Læretiden blev kun afbrudt af, at Camillas dreng Malthe kom til verden. Han har været en del af Café 13 lige fra fødslen, hvor ham og Camillas mand Michael jævnligt kommer og spiser aftensmad.

Mormoren var kogekone

Camilla slapper af i køkkenet og kan godt lide alsidigheden i jobbet.

”Min mormor var kogekone, min morfar var kok, og min far var mestertjener, så det er nok der, min madglæde stammer fra,” fortæller Camilla.

Camillas læretid sluttede i Café 13 den 7. april, men Camilla fortsatte yderligere to måneder, inden hun fik sit første job som udlært. I BO-VEST tilbyder man alle udlærte elever en tre måneders ansættelse, efter de er udlært, hvis ikke de som Camilla får tilbudt et job med det samme. 

Der holdes reception for Camilla fredag den 30. august 2019 kl. 15.00 – 18.00 i Rheumhus, Albjergparken 4, 2660 Brøndby Strand. Her er alle velkommen til at hilse på Camilla og ønske hende god tur videre.

Læs mere om BO-VESTs elever i maj-udgaven af BO-VESTs beboermagasin.