Hovedlinjerne i udviklingsplanen
På mødet blev udviklingsplanen gennemgået, så deltagerne kunne høre om de tanker der lå bag. De havde også mulighed for at stille spørgsmål. Desuden var udviklingsplanen blevet udsendt på forhånd til repræsentantskabet.
Hovedlinjerne i planen er at den tager udgangspunkt i den Helhedsplan, som Bo-Vita og Københavns kommune allerede har arbejdet med i 8-9 år, hvor målet er, at Mjølnerparken skal udviklings med boligrenovering, nybyggeri, butikker, kvarterhus og grønne områder, der vil åbne Mjølnerparken op og gøre boligområdet til et godt og aktivt sted at bo.
Jan Hyttel fortalte, at organisationsbestyrelsen har overvejet de forskellige muligheder, som den nye lov giver for at nedbringe antallet af familieboliger. Det kan ske gennem nedrivning, fortætning, ommærkning eller salg. Bestyrelsen var nået frem til, at de tre første muligheder ikke kan lade sig gøre hverken juridisk, praktisk, økonomisk eller politisk, og tilbage er derfor kun frasalg.
Der lægges i udviklingsplanen op til at skære antallet af familieboliger i Mjølnerparken ned fra 528 til 233 svarende til de 40 pct., som lovgivningen kræver. Der skal således sælges 221 familieboliger og ønsket er at sælge hele karreer, og derfor kan det blive nødvendig at sælge familieboliger udover de påkrævede 221. Da karreerne også indeholder ungdomsboliger, vil det endvidere blive nødvendigt at sælge et antal ungdomsboliger. Endvidere skal en del af erhvervsarealet sælges.
Det forventede provenu fra boligsalget giver Bo-Vita mulighed for at understøtte genhusningen af de berørte familier med flyttehjælp og håndholdt støtte, så familierne og de modtagende afdelinger vil opleve en så god flytteproces som muligt under omstændighederne, herunder at der kommer et godt naboskab i den nye afdeling. Desuden kan Bo-Vita anvende et salgsprovenu til at understøtte opførelsen af nye almene familieboliger.
"Jeg synes, at vi under de givne omstændigheder har lavet en udviklingsplan der skaber de bedst tænkelige vilkår for at bringe Mjølnerparkens beboere godt igennem en vanskelig proces. Jeg er klar over, at nogle af de mennesker, der har boet i Mjølnerparken i mange år, bliver bragt i en meget utryg situation på grund af den her lov. For os som boligselskab er det meget vigtigt, at vi kan sikre at vores lejere ikke lider unødig overlast på grund af loven. Det vil altid være en belastning at skulle flytte fra en bolig og et område man holder af, men via en understøttet og omsorgsfuld genhusning vil vi gøre alt for at sikre en god og tryg tilværelse i de nye afdelinger, både for den som flytter og for de nye naboer. Jeg vil på organisationsbestyrelsens vegne bede om jeres opbakning til at gennemføre udviklingsplanen," lød det fra Jan Hyttel til de fremmødte repræsentantskabsmedlemmer i salen.
Artiklen fortsætter under billedet...