En gang om året hædrer Valby Lokaludvalg de frivillige ved en fest, hvor også årets frivilligpris bliver uddelt. Udvalget ønsker med festen at sige tak til de mange, der gør en forskel rundt om i Valby. Festen blev i år holdt på Hoffet i Valby Langgade.

Hamsa Abdi Elmi fra Bo-Vitas boligafdeling på Lukretiavej var blandt de frivillige der blev fejret med diplom og blomster. De blev overrakt sammen med en stor tak for indsatsen af Valby Lokaludvalgs priskomité. Hamsa blev hædret for sit store arbejde med den somaliske kvindeforening Iftin og bestyrelsesarbejdet i boligafdelingen, hvor hun bor.

 

Hamsa er meget glad for anerkendelsen

-Det betyder meget at få et skulderklap og at føle sig accepteret. Jeg fik så meget feedback, så mange smil og knus, så det har virkelig givet mig blod på tanden til at fortsætte mit arbejde som frivillig, siger Hamsa Abdi Elmi.

I ti år har Hamsa Abdi Elmi arbejdet som frivillig i Bo-Vita. Hun er drivkraften i en spiseklub for somaliske kvinder på Lukreatiavej. Hver fredag aften mødes kvinderne for at lave mad og spise sammen. Spiseklubben har udviklet sig til at være en stor succes.

Den somaliske Foreningen Ifttin har også forskellige andre aktiviteter for familier og unge i Bo-Vitas Valbyafdelinger. Foreningen tilbyder blandt andet lektiehjælp og modermålsundervisning i somalisk. Det er aktiviteter, der gavner integration og fællesskabet i hele boligområdet.

-Jeg har altid godt kunne lide at give en hjælpende hånd, og især til udsatte kvinder og børn med etnisk baggrund. Det er min drøm at være med til at skabe noget, der kan give dem et godt liv i Danmark. Jeg håber og tror på, at jeg kan bruge mine erfaringer som frivillig i boligafdelingen og som aktivt medlem af afdelingsbestyrelsen, siger Hamsa.

Hamsa Abdi Elmi har boet i Danmark i 17 år og hun er i gang med en pædagoguddannelse. Hun er 36 år og har fire børn i alderen 6-16 år, som hun er alene med.

Det blev i øvrigt Valby Kino der løb med Valby Lokaludvalgs frivilligpris 2018. De fik prisen for deres store indsats for at sikre, at Valby har en lokal biograf. Med prisen fulgte 10.000 kr.

Frivilligdagen er en tilbagevende begivenhed, der finder steder ikke bare i Valby men over hele landet. I år blev frivilligdagen holdt fredag den 28. september.