Hvordan skaber man et stærkt og bæredygtigt boligfællesskab?

Det spørgsmål fyldte både i årsberetningen og i valgene, da Albertslund Boligselskab (AB) onsdag den 7. maj afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde med deltagelse af 43 beboerrepræsentanter. Mødet bød på nye initiativer, godkendelse af økonomien og ikke mindst et generationsskifte i bestyrelsen.

Fokus på samarbejde og udvikling

Formand Peter Arler åbnede mødet med en mundtlig beretning, der supplerede den skriftlige årsberetning. Her satte han fokus på, hvordan bestyrelsen i det forgangne år har arbejdet målrettet med at styrke samarbejdet og videndelingen på tværs af boligafdelingerne.

”Vi vil gerne være et boligselskab, der står på et stærkt fundament – fagligt såvel som demokratisk. Det kræver både kompetenceudvikling i bestyrelsen og nye måder at samarbejde på,” sagde Peter Arler.

Der er i årets løb nedsat flere udvalg: et byggeudvalg, et råderetsudvalg, et dialogudvalg og et effektiviseringsudvalg – og flere er på vej. Det kommende strategiudvalg skal arbejde med en ny, samlet strategi for AB.

Især dialogudvalget har været aktivt. Det har blandt andet bidraget til at udvikle både AB og afdelingernes nye hjemmesider og skabt bedre rammer for, at beboerdemokrater kan dele erfaringer på tværs af afdelinger.

Hvad skal der ske med Storken og Vognporten?

To af de store emner i beretningen handlede om fremtiden for adresserne Storken og Vognporten 5-7. Nedrivningen af Storken er besluttet, men en lokalplan spænder foreløbig ben for nybyggeri, da området er udlagt til institutionsformål. Her håber AB at få ændret planerne, så der i stedet kan blive et grønt område med legeplads.

For Vognportens vedkommende er målet at kunne bygge nyt, men processen afventer en afklaring fra Albertslund Kommune om ansvaret for vedligeholdelse. ”Vi melder ud, så snart der er noget konkret,” lød det fra Peter Arler, inden byggechef i BO-VEST Peter Føhrby svarede på spørgsmål om Vognportens fremtid under den efterfølgende debat.

Økonomien er sund – og pengene bliver i fællesskabet

AB’s økonomi er solid. Både boligafdelingerne og organisationsbestyrelsen kunne fremvise overskud i regnskabet for 2024. Sidstnævnte landede på 595.000 kroner, primært på grund af færre kursus- og mødeudgifter og en aflyst konference.

Overskuddet overføres til arbejdskapitalen og skal dermed komme beboerdemokratiet til gode.

Valg med nye kræfter i bestyrelsen

Bestyrelsesvalget blev et af aftenens højdepunkter. Her blev Tine Paameier Hansen valgt som nyt medlem af AB’s organisationsbestyrelse, mens Charlotte Haumann valgte ikke at genopstille. Hans Bindslev og Brian Overgaard blev genvalgt, og Thomas Tuck blev genvalgt som næstformand.

”Det er sundt med ny energi og friske perspektiver i bestyrelsen,” som det blev sagt under mødet, og der var opbakning til sammensætningen, som nu tæller både erfaring og fornyelse.
Anne-Lise Grøndahl og Else Marie Kylle Kofoed blev valgt som henholdsvis 1. og 2. suppleant.

Sidstnævnte er også ny på den post og bidrager derfor til lidt fornyelse omkring bestyrelsen.
Endelig blev der valgt repræsentanter til BO-VESTs repræsentantskab – alle pladser blev her besat, og der blev sågar valgt en suppleant.

Et roligt møde i demokratiets tjeneste

Der var god ro og orden under mødet, der blev ledet af dirigent Lotte Poulsen fra BL. Ingen indkomne forslag og en række klare beslutninger betød, at mødet kunne afsluttes præcis kl. 20.20 – til anerkendelse fra både dirigent og formand.

”Det er beboerdemokrati, når det fungerer bedst,” sagde Peter Arler i sin afslutning.