Til sommer træder nye og skærpede klimakrav i kraft for byggeriet. De fastsætter en øvre grænse for, hvor meget CO₂ nybyggeri må udlede og vil få stor betydning for ejendomsbranchen, der spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. I dag står branchen nemlig for op mod 40 procent af Danmarks samlede CO₂-udledning.
Men klimakravene er bare én af de forandringer, ejendomsbranchen står overfor. Også digitalisering, øget fokus på diversitet og ambitioner om mere bæredygtigt byggeri fylder. Og med kommunalvalget i horisonten rykker også spørgsmål om byudvikling og boligpolitik højere op på den politiske dagsorden.
Derfor drager 22 aktører fra ejendomsbranchen til Folkemødet med initiativet Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen. Fredag den 13. juni fra kl. 9.00 inviterer branchen ombord på skibet Johanne i Allinge Havn, der danner rammen om en hel dag med debatter, hvor omstilling og forandring er i centrum.
"Vi står midt i en tid med store forandringer, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi rækker ud og står sammen på tværs af branchen og samfundet. På Folkemødet går vi i dialog med borgere og beslutningstagere for at vise, at ejendomsbranchen hverken er støvet eller forandringssky, men klar til at tage lederskab i den nødvendige omstilling – fra klimakrav og digitalisering til social ansvarlighed," siger Dea Lyng, PR- og kommunikationschef i AKF og medlem af styregruppen bag Ejendomsbranchen på Vandkantsscenen, som også tæller Bruun & Hjejle og Copenhagen Windows.