Stine arbejder primært med byggekommunikation, men varetager også alle mulige andre kommunikationsopgaver, bl.a. er hun redaktør for Beboermagasinet.

Skriver så blodet springer

Det, der har gjort den helt store forskel for Stine i forhold til at nå mere, er fokustiden.

”Det er jo ikke alle opgaver, der egner sig til fokustiden, men mange af mine gør,” forklarer Sine og fortsætter: ”Det lyder åndsvagt, at 1 ½ times uforstyrret arbejde kan betyde så meget. Men det kan det. Jeg når virkelig meget i min fokustid. Jeg skriver nærmest, så blodet springer.”

Det krævede ca. en uges tilvænning at lære at bruge fokustiden optimalt.

”I mit arbejde har jeg ofte brug for svar fra andre, før jeg kan komme videre. I starten fik jeg ikke altid lige spurgt folk inden fokustiden og sad og trippede, til den var færdig. Nu er jeg kommet ind i en rigtig god gænge med at booke folk til møder lige inden fokustiden, så jeg er klar til at skrive løs, når fokustiden starter,” siger Stine.

Stine bruger ikke fokustiden på mails. Ofte lukker hun Outlook helt. Fokustiden bruges derimod på skriveopgaver, fx artikler til Beboermagasinet eller byggeposter, og tænkeopgaver, fx research til længere artikler.

Hvordan kan vi se, at vi er blevet mere effektive?

I Stines job kan det være svært at måle om effektiviteten er øget, fordi arbejdsopgaverne varierer så meget. Den ene byggepost er lige til og tager måske blot et par timer at skrive, hvor den næste er fuld af ting, der skal afklares og tekniske forklaringer, der skal omskrives og kan tage flere uger at få færdig.

Men selvom der ikke bliver målt direkte på, om hun er blevet mere effektiv, er Stine ikke i tvivl om, at det er tilfældet:

”Jeg kan jo se det ved, at det stort set lykkes mig at holde fri på min rådighedsfredag, samtidig med at jeg leverer samme antal byggeposter og går til samme antal byggeudvalgsmøder. Der er ikke blevet skåret noget væk, og jeg føler mig ikke mere presset end før.”

Bekymringer gjort til skamme

Stine fortæller, at hun havde nogle bekymringer inden projektet trådte i kraft.

”Jeg var bange for, at jeg ville komme til at give afkald på noget af det sociale sammenhold i min afdeling. Men mine bekymringer blev hurtigt gjort til skamme. Det har overhoved ikke været tilfældet” siger Stine.

Tværtimod har projektet givet ekstra arbejdsglæde. Blandt andet skaber rådighedsfredagen et overskud og en frihed: 

”Der er mange arbejdsopgaver i en børnefamilie. Jeg får ordnet mange af de praktiske ting om fredagen, uden at jeg skal være familiens rengøringskone. Der er også tid til andet. Det er en sjælden luksus bare at få lov til at slappe af, gå en lang tur med hunden, se fjernsyn eller læse. Det giver overskud at have noget tid for mig selv”, fortæller Stine.

”Slipper aldrig af med mig”

Et af formålene med projekt Fremtidens arbejdsplads er at fastholde medarbejdere, hvilket projektet til fulde lever op til, hvis man spørger Stine.

”BO-VEST slipper aldrig af med mig,” siger Stine med et glimt i øjet, ”der skulle virkelig være tungtvejende grunde, hvis jeg skulle skifte job, og gå væk fra 4-dages arbejdsuge.  

Den ekstra frihed i arbejdslivet har stor betydning, og har gjort Stine endnu mere positiv over for sit arbejde. Det mærker hun især, når hun fortæller folk i sit netværk om, hvordan det kan lade sig gøre at nå mere på kortere tid, uden at det går ud over forholdet til kollegaerne.