Ved udgangen af 2022 var 71 pct. af Tranemosegårds afdelinger på den ene eller anden måde i gang med at gøre deres boligområder mere biodiverse til glæde for både natur, dyreliv og beboere. Det tal er nu oppe på 86 pct. Tranemosegård har altså fortsat førertrøjen på, når der sammenlignes med de øvrige boligorganisationer administreret af BO-VEST.

Fuld gang i den vilde natur

Faktisk har alle boligafdelinger på nær en enkelt nu taget imod en startpakke i biodiversitet for at få bedre viden om, hvordan der kan sikres mere rig og uspoleret natur i netop deres afdeling. Startpakkerne har resulteret i en masse konkrete ideer og tiltag.  

Mange afdelinger har anlagt blomsterenge og -bede, ladet græsset gro og buskadset vokse vildt på dele af udeområderne. Flere steder får gamle træstubbe og fældede træer lov at blive liggende, så de kan tjene som hjem til insekter og andre smådyr. Det er bare nogle af de ting, der er i gang, og der er endnu flere planer for fremtiden.

I Silergården i Brøndby Strand er der fx planer om at lade græsområder gro helt vildt kun med enkelte klippede stier. Der skal også plantes insektvenlige buske og lægges store sten ud, som insekter kan benytte til at opsamle varme.

Store planer for fremtiden

Den eneste afdeling i Tranemosegård, som endnu ikke har taget imod en startpakke i biodiversitet, er Gillesager/Lindeager. Og det er der en rigtig god grundt til. Afdelingen står inden for de kommende år over for en større renovering. I den forbindelse designer en landskabsarkitekt udearealerne. Både beboere og bestyrelsen i afdelingen er alle interesserede i at arbejde henimod mere biodiversitet og har derfor bedt om, at det bliver et stort fokusområde i designet af de nye udeområder.