”Det er svært at få folk ind i en bestyrelse,” siger Ursula Ljungqvist, afdelingsformand i Tranehaven, da vi møder hende i hjemmet en sen eftermiddag i december. ”Folk vil jo helst ikke forpligtes til for meget, og derfor har vi i en periode haft en ret lille bestyrelse i Tranehaven,” fortsætter hun.

Ursula har sagt ja til en snak om det at være formand i en afdeling, hvor det går godt og økonomien er solid. Udfordringer? Dem er der ingen af for formanden, der for to år siden blev genhuset i Tranehaven efter at have boet en årrække i et af de nu nedrevne højhuse i Albjergparken i Brøndby Strand.

”Vi har eksempelvis ingen større projekter på bedding, bortset fra lidt forbedringer af Ankershus, der er afdelingens beboerhus og en ny projektor i bestyrelseslokalet”, siger hun. Resten er almindelig drift og vedligeholdelse, fordi der er styr på tingene i Tranehaven, hvor de som i det meste af resten af Tranemosegård også er med på biodiversitetsvognen – i hvert fald i sommerhalvåret.

”Vi bor jo lige ud til store, flotte bed af alle mulige blomster og planter. Det er meget fint,” siger Ursula stolt og roser i samme ombæring afdelingens ejendomsmester, Jan. 

Tidligere på efteråret voksede bestyrelsen med tre yngre kvinder til stor glæde for Ursula. ”De er jo unge kvinder med små børn og travle hverdage, så vi prøver at se, hvordan vi kan få det til at fungere, men nu er vi antalsmæssigt på plads”.

Det er bestemt betryggende med flere i bestyrelsen, giver Ursula udtryk for. ”Jeg har jo ikke forstand på de praktiske og tekniske ting, der er forbundet med at drive afdelingen. Hvad gør man med hulmur, markiser, udhæng osv.? Det ved jeg jo ikke noget om. Jeg er tidligere gymnasielærer i tysk og historie. Men så er det godt, at vi har en malermester på spring til bestyrelsen, og det bliver godt at få ham med, for så er der da en, der ved noget om de ting, der er gang i”, siger hun.