At budgettet var det helt afgørende tema for aftenens beboermøde i Tranehaven var meget tydeligt, da Ursula Ljungqvist, formand for afdelingsbestyrelsen, bød de mange fremmødte beboere velkommen. Hun leverede nemlig som det første den glædelige besked, at der var lagt op til en huslejestigning på 0 pct. for 2024. En god besked at begynde mødet med.

Efter en kort beretning fra Ursula Ljungqvist og en godkendelse af regnskabet for 2022 var turen kommet til de 11 indkomne forslag fra beboerne i Tranehaven. Beboerne ønskede:

  1. Optegning af parkeringspladser
  2. Flere cykelstativer i kældrene
  3. Beplantning omkring ny containergård
  4. Hegn/tråd over vinduer pga. svaler
  5. Aktivitet for børnefamilier
  6. Nyt anlæg i beboerhus
  7. Internet i beboerhuset
  8. Tilladelse til hund og kat
  9. Lys på trapper

Et af forslagene var kommet ind to gange og et af de 11 forslag udgik inden punktet gik i gang. Så der var ni forslag tilbage, da debatten og afstemningerne gik i gang.
Indkomne forslag fra beboerne er ikke indregnet i det budget, bestyrelsen havde rundsendt om som ikke umiddelbart indeholdt huslejestigning.

Forslag 1-7 blev alle vedtaget, mens forslag 8 og 9 ikke blev vedtaget. Ejendomskontoret havde på forhånd undersøgt de mulige udgifter, der var forbundet med de enkelte forslag og kunne derfor fortælle, efter at have regnet på det, at de syv vedtagne forslag løb op i ca. 115.000 kr. og en huslejestigning på 0,57 pct.

Mødet sluttede som det var begyndt – enormt positivt, da hele fire beboere stillede op til valg til bestyrelsen og alle kom ind og der nu er en fuldtallig afdelingsbestyrelse i Tranehaven.