Mange af coronarestriktionerne er nu lempet. Møder og konferencer kan atter holdes fysisk, og det beboerdemokratiske arbejde kan igen få bedre vilkår.

Det lille indendørs formsamlingsforbud er lempet - det lille udendørs forsamlingsforbud er afskaffet

Helt konkret er det lille forsamlingsforbud er blevet lempet, så det er muligt at være op til 100 personer samlet til indendørs arrangementer. Det lille, udendørs forsamlingsforbud er helt afskaffet. Fra d. 1. juli ændres det indendørs forsamlingsforbud yderligere til op til 250 personer.

Vi opfordrer dog til at man stadig tager sine forholdsregler og passer på sig selv og sine naboer.

Separator icon

Planen om ophævelserne

Det lille forsamlingsforbud er lempet, og udfases efter følgende plan:

Pr. 11. juni 2021: 100 personer indendørs – udendørs forsamlingsforbud er afskaffet
Pr. 1. juli 2021: 250 personer indendørs
Pr. 1. august 2021:Indendørs forsamlingsforbud afskaffes

Selvom det lille forsamlingsforbud afskaffes, gælder der dog fortsat en øvre grænse for forsamlinger både indendørs og udendørs (kaldet det store forsamlingsforbud). Det er således kun tilladt at forsamles op til 500 personer samme sted indtil udgangen af august.

 

Undtagelser 

Der gælder dog både undtagelser og helt særlige ordninger og regler, hvor det er muligt at forsamles flere både indendørs og udendørs – private boliger og arbejdspladser er f.eks. undtaget, mens der gælder helt særlige ordninger for bl.a. loppemarkeder, messer eller udendørs motionsevents.

 

Møder og konferencer

På grund af særskilte regler er der allerede taget hul på møder og konferencer i organisationerne i BO-VEST.

De særskilte regler for konferencer og møder blev indført med genåbningen den 6. maj. Disse gælder også for møder i det almene beboerdemokrati og gælder til og med august 2021.

Efter 14. juni 2021 er der ikke længere en grænse for antal deltagere ved møder og konferencer.

Se mere om afholdelse af møder i det almene beboerdemokrati i BL informerer nr. 3121

 

Beboercafeer

I beboercafeerne er der mulighed for at samles og nyde en hyggelig stund med naboerne. Nu kan de også holde længere åbent.

Der er sket udvidelse af åbningstider for serveringssteder pr. 11. juni, så det nu er tilladt at holde åbent til kl. 24. Beboercafeer i almene boligafdelinger er omfattet af samme vilkår.

 

Arealkrav og skiltning - Arealkravet lempes

Pr. 1. august sker en generel lempelse af arealkravet til 2 m2 pr. person, og pr. 1. september gælder der ikke længere arealkrav. Arealkrav følger den generelle anbefaling om mindst 1 meters afstand, som pt. forventes at blive fjernet med udgangen af august.

Krav om skiltning, indretning af lokaler, adgang til håndsprit mv. forventes også at blive ophævet pr. 1. september.

 

Mundbind og visir

Mundbind og visir er ikke længere en obligatorisk del af boliglivet.

Pr. 14. juni 2021 gælder der ikke længere krav om mundbind – dog skal der frem til den 1. september 2021 anvendes mundbind i den kollektive trafik, når man ikke sidder ned.

Myndighederne anbefaler dog, at der anvendes mundbind, hvis man har symptomer på smitte og er nødt til at bryde sin selvisolation og bevæge sig ud blandt andre mennesker.

 

Coronapas

Coronapasset udfases hen over de kommende måneder.

Pr. 14. juni 2021 begynder en udfasning af coronapasset. Fra denne dato gælder der ikke længere krav om coronapas for bl.a. biblioteker og fritids- og foreningsaktiviteter.

Indtil den 1. august 2021 skal der anvendes coronapas bl.a. ved indendørs idrætsaktiviteter, loppemarkeder, møder og konferencer, udendørs motionsevent mv.

Indtil den 1. september 2021 skal der anvendes coronapas på serveringssteder, fitness, sommerlejre, indendørs arrangementer med siddende publikum, liberale serviceerhverv med tæt fysisk kontakt mv.

Indtil den 1. oktober 2021 skal der anvendes coronapas for natklubber, indendørs stående arrangementer og udendørs arrangementer med siddende publikum med over 2.000 tilskuere.

Pr. 1. juli er gyldigheden af PCR-tests fastsat til 96 timer (i stedet for 72 timer).

Myndighederne arbejder på, at der etableres en dokumentationsordning for personer, der er undtaget fra test og dermed kravet om coronatest. Det er endnu uvist, hvordan ordningen skal fungere.

 

Forlængelse af de midlertidige regler på boligområdet

De midlertidige regler på boligområdet er endnu en gang blevet forlænget. Reglerne udløber egentlig den 13. juni 2021, men er nu forlænget.

Reglerne indeholder fravigelser af de gældende regler for almene boligorganisationer m.v. for at tage højde for konsekvenserne af forsamlingsforbud og coronarestriktioner.

Der er ikke aktuelt sket ændringer i de midlertidige regler, der fremgår af bekendtgørelsen om fravigelse af regler på boligområdet som følge af COVID-19. Der er alene tale om, at reglerne er forlænget, foreløbigt i fire uger til og med den 11. juli 2021.