Siden coronakrisen indtræf har det været svært for byggeudvalget og projektgruppen på byggesagen i afdeling 4 Syd at holde sig orienteret hos hinanden. Gruppen besluttede sig derfor for at mødes med god afstand til hinanden i det fri ved fælleshuset Svanen i Albertslund.

"Det her, det er en mødeform, der er kommet for at blive. Det er lidt besværligt, men det fungerer," lyder vurderingen fra byggeudvalgsmedlem i 4 Syd Herluf Ringgaard.

Byggesagen i 4 Syd er godt i gang. De første beboere er genhuset, og derfor er der mange spørgsmål, der står i kø - både fra beboere, byggeudvalg, men også sagens andre parter.

"Mødet var på mit initiativ, vi har efterhånden mange emner, vi er nødt til at drøfte," forklarer seniorprojektleder i BO-VEST Peter Føhrby Nybom. På mødet var det især orientering om tilvalg i forhold til bordplader og trætyper til gulve, der krævede fysisk tilstedeværelse.

Fredag arrangerede han derfor et udendørs møde, hvor ni personer med tilknytning til byggesagen deltog. Der var igen håndtryk, de måtte klare sig uden projektor i det fri, og alle sad med god afstand til hinanden.

 

Kun vejret kan stå i vejen

Den udendørs mødeform er ved at vinde ind i BO-VEST og bliver afprøvet i udvalgte sammenhænge, forklarer Teknik- og Driftschef Jeanette Pagh Schüler.

"Arbejdsformerne i BO-VEST er generelt blevet mere kreative efter restriktionerne er indført som følge af coronaudbruddet. Møder i det fri er bestemt i ledelsens overvejelser for hele organisationen. Det var relevant at afprøve denne mødeform i netop 4 Syd, fordi byggesagen er i udførsel, der er derfor er en række forhold, der gør fysiske møder nødvendige,” siger Jeanette Pagh Schüler.

Foran fælleshuset i Svanens kvarter var der fredag  emner som valg af køkkener, hegn, kloakker og genhusning på dagsordnen.

"Jeg spurgte selvfølgelig formanden, om det var en mulighed at én eller to fra udvalget kunne mødes fysisk, og det var det. " siger Peter Føhrby Nybom.

Formand Lena Kujahn deltog selv sammen med byggeudvalgsmedlemmet Herluf Ringgaard. Han har ingen betænkeligheder haft ved at deltage overhovedet, understreger han.

"Så længe vejret arter sig, så er det fint, vi er meget afhængig af vejret," siger Herluf Ringgaard.

Formiddagen bød heldigvis på godt vejr, og der var masser af kaffe på kanden. Projektgruppen har planer om at holde møderne med jævne mellemrum, når vejret tillader det - enten udendørs eller under fælleshusets halvtag.