Med tre børn og en kone, der arbejder i sundhedssektoren, har Haluk Dilsiz måtte finde alternative løsninger til børnepasning i coronatiden.
Han arbejder som ejendomsfunktionær i boligafdelingen AB Nord og Bæk-/Fosgården i Albertslund.

Hver anden uge arbejder han som normalt i afdelingen med serviceopgaver, og hver anden uge bruger han sin restferie og er hjemme.

"Jeg vil egentlig gerne rose BO-VEST, fordi de har taget hensyn fra første dag. Allerede et par dage før snakkede vi om det. Altså, vi var begyndt på det før Danmarks lukkede," fortæller han.

Det gav familien tid til at få arrangeret alternativ børnepasning, hvor flere fra familien må hjælpe til.

"Jeg passer børnene, når jeg er hjemme og min kones søster passer så den anden uge,” siger Haluk Dilsiz.

Deres tre børn er henholdsvis 19, 16 og den mindste dreng på tre år. Heldigvis er er der styr på det praktiske hos familien, og de har valgt at fortsætte med hjemmepasning, selv om de fik plads i børnehaven til den mindste.

"Børnehaven synes, det var en dårlig start for ham i coronatiden, så vi har valgt at vente," siger Haluk om sin mindste søn på tre år.

Opfordringen fra ledelsen i BO-VEST lyder også, at medarbejdere ikke skal føle sig tvunget til at sende deres børn tilbage i institutionen.

Rart at prøve noget nyt

Han synes, skifteordningen på jobbet fungerer godt, også fordi han får afvekslende opgaver.

"Normalt er jeg service team, altså med opgaver som for eksempel vvs. Men under corona er vi alle sammen udenfor og arbejde, med mindre der er en hastesag hos en beboer. Jeg kender alle opgaverne, fordi jeg har været i branchen i 12 år. Jeg kender rutinen fra begge teams – det er rart at prøve noget anderledes."

På ejendomskontoret er de otte ejendomsfunktionærer, som nu altså er skåret ned til det halve.

"Vi er vandt til mange mennesker - og nu er vi fire, så savner vi vores kollegaer," fortæller Haluk.

BO-VEST følger myndighedernes anbefalinger og fortsætter med skiftehold på ejendomskontorerne foreløbigt ind til 10. maj 2020.