Første skridt mod næste års budget

Den årlige gennemgang af boligområdet kaldes ”markvandring”. Det er en betegnelse for de første skridt man tager, når næste års budget for en boligafdeling skal lægges. 

Det starter normalt med, at BO-VESTs driftsansvarlige og afdelingsbestyrelsen foretager den årlige markvandring, hvor man gennemgår bygningernes og udearealernes vedligeholdelsestilstand. 

 

Opdatering af budgetter og planer

På baggrund af markvandringen udarbejdes en vedligeholdelsesplan, som indarbejdes i budgettet. Beslutningerne ajourføres også i afdelingens 30-års plan. Det er afdelingsbestyrelsen, og i sidste ende afdelingsmødet, der beslutter rækkefølgen af vedligeholdelses- og fornyelsesarbejderne i afdelingen - ikke administrationen eller organisationsbestyrelsen. Det endelige budgetforslag færdiggøres, og fremlægges på afdelingsmødet til beboernes godkendelse.

 

En engageret afdelingsbestyrelse giver beboerne indflydelse

Markvandringen er altså beboernes mulighed for - gennem afdelingsbestyrelsen - at få indflydelse på driften af deres boligafdeling. Afdelingsbestyrelsens engagement er afgørende for beboernes indflydelse. 

Det er derfor vigtigt, at afdelingsbestyrelsen deltager aktivt og velforberedt i markvandringen. Det er en god idé, at I inden markvandringen har talt om, hvilke arbejder I både ønsker og mener skal iværksættes. Se markvandringen trin-for-trin herunder. 

 

Separator icon

1. Afdelingsbestyrelsen inviteres til markvandring

Hvert år inviterer driften i BO-VEST hver afdelingsbestyrelse til markvandring i afdelingen.

 

2. Afdelingsbestyrelsen forbereder fokuspunkter

Før markvandringen forløber, er det en god idé at gå afdelingen igennem så I kan forberede jer på, hvilke arbejder I både ønsker og mener skal iværksættes. Når I gennemgår afdelingen, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke områder der trænger mest til vedligeholdelse eller fornyelse.

 

3. Markvandringen gennemgår inde- og udearealer

Under selve markvandringen gennemgås samtlige bebyggelser. Vær dog opmærksom på at prioritere de områder i afdelingen, som har højest prioritet i forhold markvandringen.

 

4. Driften udarbejder en markvandringsaftale

Efter en veloverstået markvandring udarbejder BO-VESTs drift en markvandringsaftale, som indeholder de enkelte forslag til vedligeholdelse eller fornyelse af afdelingen. Ved endt markvandring underskrives aftalen af både bestyrelsen og driften.

 

Se processen fra markvandring til budget i illustrationen under. 

Separator icon