221 boliger i Mjølnerparken skal sælges. Det blev besluttet på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Bo-Vita tirsdag 14. maj. Her stemte 19 ja, 10 nej og én blankt til afstemningen om godkendelse af udviklingsplanen for området.

Som en del af lovkravene skal antallet af familieboliger i Mjølnerparken skal bringes fra 528 og ned til 233, svarende til 40 procent. Den nu godkendte udviklingsplan kommer som følge af parallelsamfundpakkens lovkrav, forklarer formand for Bo-Vita Jan Hyttel til mødet tirsdag. 

"Mjølnerparken er på regeringens Ghettoliste og derfor skal Transport-, Bygnings- og Boligministeriet senest 1. juni modtage en udviklingsplan om, hvordan antallet af almene familieboliger bliver bragt ned til 40 procent.

Selvom vi fra Bo-Vita tidligere sagt, at vi synes loven er både brutal og sjusket, så er den vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, og vi har som boligorganisation en pligt til at føre loven ud i livet. Derfor har vi sammen med Københavns kommune arbejdet hårdt i mange måneder for at lave den udviklingsplan, som vi nu skal tage stilling til," siger Jan Hyttel.

Hovedlinjerne i planen er at den tager udgangspunkt i den Helhedsplan, som Bo-Vita og Københavns kommune allerede har arbejdet med i 8-9 år.  Målet er, at Mjølnerparken skal udvikles med boligrenovering, nybyggeri, butikker, kvarterhus og grønne områder, der vil skal gøre boligområdet til et mere attraktivt sted at bo.

Her kan du læse mere om afstemningen og udviklingen af Mjølnerparken.