I anledningen af BL’s 100-års jubilæum indsamler Nationalmuseet historier fra beboere i almene boliger. 

Det er der en hel særlig grund til, forklarer direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev i en video af BL’s Beboerbladet.

"I er med i en græsrodsbevægelse, der i den grad har formet danmarkshistorien, nemlig almene boligforeninger. Det har været helt afgørende for den velfærdsstat i dag, hvor det er muligt for almindelige mennesker at få en god bolig,” siger han.

 

Direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev vil på museet fortælle mere end bare kongernes historie. Han vil skrive almindelige danskeres historie.

Videoen er optaget af Beboerbladet i forbindelse med 100 års jubilæet. Jubilæet bliver markeret af Nationalmuseet gennem en indsamling af historier under navnet ”Din Bolig – Vores historie”.

 

Det almene er fremtiden

Rane Willerslev fortsætter sin ros til det almene. Han vil undersøge, hvad der er godt naboskab, et godt liv og en god bolig for beboere i almene boliger.

"Det er ekstremt vigtigt for Danmark, men også for resten af verden, der kigger til Danmark for at se, hvordan vi løser fremtidens boligproblemer,” understreger direktøren. 

 

Send din historie ind

Museet opfordrer beboere til at indsende historier gennem tekst, lyd, foto, video eller andet senest den 3o. juni 2019. Historien skal sendes til Nationalmuseet via deres indsamlingsside på nettet.

På indsamlingssiden kan du læse mere om projektet og se eksempler fra beboere i hele Danmark.