Legepatruljen består af fem lokale unge, der skaber udendørsleg og sjov for børn mellem 6 og 13 år i Greve Nord. De leger og spiller bold med børnene og sørger for at alle, der kommer forbi, er med til at have det sjovt. På vej over mod bakken møder de allerede de første tre børn, der råber: ”Hej legepatrulje. Hvad skal vi lege i dag?”
De fem unge i Legepatruljen er ansat i lommepengejob af Greve Nord Projektet, der har afholdt legepatrulje siden april, og allerede fra start har der været godt besøgt hver onsdag på bakken.

En af legeguiderne er Baver Akkoyun på 13 år, og han er meget glad for sit arbejde.

”Det er sjovt, fordi man lærer en masse andre børn og unge at kende. Jeg vil gerne være med til at sørge for at de børn, der ikke har nogen at lege med, kan komme og være med her,” siger han og fortsætter: ”Målet med legepatruljen er, at børnene skal få nye venner og hygge sig sammen, så de ikke sidder alene derhjemme og keder sig. Så leger vi med børnene, og sætter leg i gang.”

Baver Akkoyun er selv opvokset i Askerød, og han fortæller, at han ville have ønsket, at der også havde været en legepatrulje, da han var yngre, for så havde det været sjovere at lege udenfor.

Læs mere om Greve Nord Projektet

Separator icon

Nye venner

Det er gratis for børnene at komme og lege med legepatruljen, og efterhånden som tilbuddet er blevet mere kendt, er der begyndt at komme børn fra hele området.
”Formålet med legepatruljen er netop, at vi gerne vil have børnene til at lege sammen og skabe nye venskaber på tværs af boligområderne, så de får en større vennekreds, som de kan lege med, også når der ikke er legepatrulje,” siger Lone Holm Clausen, der er børne- og unge medarbejder i Greve Nord Projektet og legepatruljen. 

”Flere børn sidder i dag indendørs og leger med iPads og ser tv. I legepatruljen vil vi gerne vise børnene, hvor mange sjove lege man kan lave udendørs, og at man ikke behøver nogle særlige redskaber, men bare sig selv og måske et par bolde. Når børnene leger, får de masser af motion og frisk luft, men det er på en sjov måde og ikke en sur pligt. Det er mere fri leg, hvor de har mulighed for at larme og brænde energi af, fordi det er udendørs,” fortsætter hun.

Lone Holm Clausen fortæller, at de fem unge legeguider tager deres arbejde meget alvorligt.

”De lever sig virkelig ind i det. De planlægger selv hvilke lege, de vil lave med børnene, og de er rigtig gode til at tage kontakt til de børn, der måske er lidt stille og ikke helt tør være med. Man kan se, at børnene ser op til legeguiderne, og på den måde er de også nogle virkelig gode rollemodeller for de mindre børn,” forklarer hun.

 

Separator icon