BO-VEST er rigtigt meget i bevægelse,” konstaterede Vinie Hansen på det årlige repræsentantskabsmøde i BO-VEST. Og efter at have hørt hendes formandsberetning til ende, kunne de færreste være uenige i det. BO-VEST har nemlig siden starten af 2017 fejret sin ti års fødselsdag, fejret indflytning i nye lokaler, fejret beboerdemokratiet på både BO-VEST konferencen og på det landsdækkende Almene Boligdage, knoklet med effektiv drift, og arbejdet med – og senere fejret - inkluderingen af Bo-Vita, det tidligere Lejerbo København, i BO-VEST fællesskabet.

Det største pres
Men samtidig med de mange anledninger til at feste, har det seneste år også budt på en større kamp. Siden begyndelsen af 2018 har det nemlig handlet rigtigt om regeringens udspil om en parallelsamfundsplan, hvor der var lagt op til at tage en stor del af lejernes penge i Landsbyggefonden og bruge dem til at finansiere nedrivningen af såkaldte ghettoer. ”Det er det største pres, den almene sektor har været udsat for, så længe jeg kan huske,” sagde Vinie Hansenom den seneste tid. Den almene boligsektor tog kampen op med underskriftindsamling og læserbreve. Og i sidste ende blev den endelige aftale en hel del mildere, når det kom til udtagningen af penge fra Landsbyggefonden. Til gengæld bød aftalen så på et forslag om en 40 procent-ordning, hvor boligområdet, der har ligget på regeringens ghettoliste i mere end fire år, skal fremlægge plan for, hvordan de vil reducere andelen af almene familieboliger til 40 procent i området. ” Selvom vi har vundet en sejr, er der meget at kæmpe for forude. 40%-ordningen vil give problemer mange steder!” sagde Vinie Hansen og pegede på Mjølnerparken, som om kort tid hører under BO-VEST, som en boligafdeling, der kan blive ramt hårdt, hvis regeringens planer bliver til virkelighed.

Nye bestyrelsesmedlemmer
Et år med både fejringer og kampe er altså gået. Repræsentantskabsmødet bar dog mest præg af fejringerne. Der var glad stemning og godt humør, især da det kom til at tage imod den nye del af repræsentantskabet, nemlig dem fra Bo-Vita, der nu bliver en del af BO-VESTs repræsentantskab og bestyrelse. Her trådte tre nye medlemmer ind i bestyrelsen, nemlig Jan Hyttel, Flemming Grandal og Ann Urbrand. Også andre nye medlemmer blev det til, da Lone Autrup og Frank Aagaard fra Albertslund Boligselskab (AB) trådte ind, ligesom René Fuglsang fra Vridsløselille Andelsboligforening (VA) gjorde det samme. Der var samtidig et farvel til tidligere bestyrelsesmedlemmer Hans Holm fra AB, der havde siddet i bestyrelsen i to år og Biba Schwoon fra VA, der havde siddet i bestyrelsen i ni år. Begge blev takket behændigt for den store indsats.