I samarbejde med BL’s ”Beboerbladet” og Brøndby Strand Projektet satte Mik Schack tre beboere stævne for at lave en udsendelse, hvor grillmaden var omdrejningspunkt. Både som skribent for Beboerbladet og som vært på DK4 har Schack over en årrække netop brugt madlavningen i mødet med helt almindelige mennesker – særligt i almene boligområder.
En mand med en mission
Din 2660 Kalender var med under optagelserne og bevidnede, hvordan Mik Schack i sin velkendte chili-skjorte og med sit humoristiske og interesserede gemyt hurtigt fik deltagerne til at glemme alt om kameraer og i stedet fokusere på madlavningen. Vi spurgte den sprudlende journalist og kok, hvorfor han havde valgt at sætte et grillarrangement op i Brøndby Strand?
”Jeg synes, det er sjovt at få de forskellige kulturer blandet sammen, så man kan få udfordret sine smagsløg og prøvet noget andet mad, end det man plejer at spise. Så man ved, hvad det egentlig er, når man siger ”nej, fy for satan, det skal vi ikke have noget af”. De kommer her jo med hver deres bidrag, og vi bliver jo pludselig nysgerrige på hinanden.
Mere shawarma end pølser
Jeg mener, vi spiser efterhånden mere shawarma, end vi spiser pølser, siger Mik Schack med et glimt i øjet og peger på en tendens, som kan tyde på, at kulturudvekslingen på madfronten allerede foregår, inden han fortsætter:
”Vi har en udfordring med at få skabt en ordentlig sammenblanding af mennesker, som tilsyneladende først sker, når vi når frem til det, der hedder ’mad’. For det er der, alt kultur udspringer. Så det fornuftigste er jo i virkeligheden at lave et samlingspunkt med mad som centrum. I et område som Brøndby Strand, kunne det jo for eksempel være i form af et fælleskøkken. Interessen er der jo i hvert fald, som vi kan se i dag”, pointerer Schack og breder armene ud mod de entusiastiske beboere, som står koncentreret ved de glohede kul under grillristen.