Formand for VA, Vinie Hansen, formand for AB, Kirsten Mogensen, næstformand for AKB-Albertslund, Stig Schønveller, og borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, underskrev aftalen i slutnigen af august måned, og indleder hermed det partnerskab, de har valgt at kalde Visionsforum.

Formålet er at samarbejde bedst muligt

"Formålet med partnerskabet er at etablere et samarbejde mellem kommunen og alle boligaktørerne i byen, så der kan udvikles fælles strategiske målsætninger”, siger borgmester Sten Christiansen til Albertslund Posten. "Parterne kan både debattere den fysiske udvikling og det sociale liv i Albertslund som helhed og i de enkelte bydele. Via partnerskabet skaber vi rammerne for en bred dialog med borgerne om byens udvikling. Det synes jeg peger positivt fremad."

Flere skal med

I første omgang er aftalen indgået mellem almene boligorganisationer. Men det er planen også at inddrage andre i Visionsforum.
Grundejerforeninger og andelsboligforeninger blev ved det første møde i Visionsforum inviteret med til at få indflydelse på den endelige aftale og tilslutte sig partnerskabet.

”Vi i de almene boliger er vant til at samarbejde mellem forskellige afdelinger, som tilhører forskellige boligselskaber. Det giver god mening at samarbejde, og det giver også god mening at samarbejde mellem boligformer. Vi har måske forskellige prioriteter, men meningsudveksling og kendskab til hinanden giver et godt grundlag for udviklingen i byen.”
Formand for VA, Vinie Hansen, om initiativet